”Lapset menettivät isänsä jo vuosia sitten, nyt heiltä meni myös toivo” – Lue Scott Weilandin läheisen koskettava kirje

8.12.2015 10:37

Viime viikolla kuollut entinen Stone Temple Pilots -laulaja Scott Weiland on kirvoittanut ymmärrettävästi monia koskettavia muistokirjoituksia ja kommentteja.

Pysäyttävimmän kirjoituksen laati kuitenkin Scottin ex-vaimo, ja heidän kahden lapsen äiti, Mary Forsberg Weiland, joka kirjoitti Scottin kuolemasta avoimen kirjeen. Mary tuo esiin raadollisesti sen, millainen huumeiden raunioittaman ihmisen suhde lapsiinsa voi olla.

– Totuus on, että monien muiden lasten tavoin hekin menettivät isänsä jo vuosia sitten. Joulukuun kolmantena päivänä heiltä meni myös toivo.

Maryn kirjoituksen tärkein pointti on se, että Scottinkin tuhonnutta, huumeiden ja viinan täyttämää rock’n’roll-elämää ei saisi glorifioida.

– Luemme kamalia keikka-arvioita, katsomme videoita artisteista, jotka kaatuilevat eivät pysty laulamaan biisiä vaikka tekstit pyörivät teleprompterissa parin metrin päässä. Ja sitten me klikkaamme ”lisää ostoskoriin”, koska sitä, mikä itse asiassa kuuluisi sairaalaan, pidetäänkin nyt taiteena.

– Scottin suhteen toivo on nyt kuollut, mutta muilla on vielä toivoa. Päätetään, että tehdään tästä ensimmäinen kerta kun emme glorifioi tragediaa puheella rock’n’rollista ja demoneista, joiden itseasiassa ei tarvitsisi liittyä toisiinsa.

Lue koko koskettava ja koruton kirje Rolling Stonen sivuilta.

Lisää luettavaa