Lars Ulrich edesmenneestä Metallica-basistista: ”Cliff tulee ikuisesti olemaan osa bändiä”

Ulrich kertoo, miltä tuntuu kuunnella Cliff Burtonin viimeiseksi jääneen keikan taltiointia tänä päivänä.
1.12.2017 12:00

Metallica-rumpali Lars Ulrich istui hiljattain alas radiojuontaja Andy Hallin kanssa keskustelemaan tuoreesta Master Of Puppets -uudelleenjulkaisusta, jonka deluxe-version bonusmateriaalien joukosta löytyy taltiointi basisti Cliff Burtonin viimeiseksi jääneestä keikasta Tukholman Solnahallenissa 26. syyskuuta 1986. Keikan jälkeisenä aamuna bändin keikkabussi joutui onnettomuuteen, jonka seurauksena Burton menehtyi.

Hall tiedusteli Ulrichilta, miltä tuntuu kuunnella tuota tallennetta tänä päivänä ja rumpali myöntää sen olevan edelleen omituinen kokemus, vaikka bändiläiset sinänsä ovatkin Burtonin kuolemasta päässeet yli.

”Totta kai jos kuuntelee juuri sillä ajatuksella, että tämä oli viimeinen kerta kun soitimme näitä biisejä Cliffin kanssa, se tuntuu erikoiselta. Mutta näin 31 vuoden jälkeen pystymme käsittelemään asiaa. Meiltä kysytään usein, mitä ajattelemme tästä ja vaikka se toki sekoittikin pään totaalisesti, sitä täytyy vain pystyä jatkamaan”, Ulrich toteaa.

”Se on erottamaton osa koko Master Of Puppets -ajanjaksoa. Aina kun puhutaan levyn säveltämisestä, Ozzyn kiertueesta, siitä ja tästä tai Jason Newstedista, totta kai puhutaan myös Cliffistä. Cliff tulee ikuisesti olemaan osa sitä kokemusta ja Cliff tulee ikuisesti olemaan osa bändiä. Hän tulee aina olemaan veljemme ja osa perhettä.”

”Surullinen on ehkä väärä sana kuvaamaan sitä oloa, mikä keikkaa kuunnellessa tulee – omituinen ja outo ehkä enemmänkin. Mutta suurin osa siitä ajasta on edelleen melkoista sumua.”

Lisää luettavaa