Miksi uudelleenjulkaisujen makuun päässyt Metallica ei ole ottanut käsittelyynsä tunnetuinta demolevyään? – Annetaanpa Dave Mustainen vastata

Dave Mustaine vuonna 2010

Dave Mustaine kertoo Metallican No Life 'til Leather -demon uudelleenjulkaisun puutteen juontavan juurensa kiistoihin biisien tekijätiedoista.

Metallican julkaistessa kovaan tahtiin erinäisiä uudelleenjulkaisuja ja remiksauksia vanhoista levyistään, joista viimeisimpänä esimerkkinä Tanskan pääministerin Indonesian presidentillekin hiljattain lahjoittama Master of Puppets -reissue, ovat fanit odotelleet kieli pitkällä jonkinlaista uusintapainosta yhtyeen vuonna 1982 julkaistusta legendaarisesta No Life ’til Leather -demosta. Tuolloin yhtyeen riveissä vaikuttaneen Dave Mustainen mukaan asiasta on kyllä ehditty keskustelemaankin, mutta ei miestä itseään miellyttävin lopputuloksin.

”James otti minuun yhteyttä 2 vuotta sitten”, Mustaine kirjoittaa Twitterissä. ”Aioimme virallisesti uudelleenjulkaista No Life Till Leather -demon albumina, jolla olisi 27 raitaa ja kaikki herkut, mutta neuvottelut kariutuivat Larsin haluttua kirjoituskrediitit kahteen kappaleeseen joihin kirjoitin itse jokaisen nuotin ja sanan. Minulla on tekstarit tallella. Skippasin ehdotuksen.”