James Hetfield myöntää kaikkien näiden vuosien jälkeen: Load-aikakauden Metallica ”ei tuntunut oikealta”

Metallica Loadin aikaan ysärillä.

James Hetfield kertoi tuoreessa Clashmusic.comin haastattelussa, miten bändissä oleminen vaatii aina kompromisseja – ja miten yksi niistä kompromisseista hänen kohdallaan oli se, millaiseksi Metallica muuttui Load– ja Reload -albumien aikaan 1990-luvulla.

Supermenestyksekkään Metallica-levyn (1991) jälkeen orkesteri vaihtoi tyystin tyyliä – mustien farkkujen ja t-paitojen tilalle tuli promokuviin sutenöörimäistä hörselöä, ja ilmeisesti Hetfield oli kovasti tätä ideaa vastaan.

”Kun on kaksi tyyppiä, jotka ohjaavat bändiä – Lars ja minä –, niin silloin kun emme ole samaa mieltä jostain, täytyy jonkun antaa periksi. Ja onhan joskus käynyt niin, että jonkun on täytynyt tehdä jotain, mikä ei tunnu oikealta”, Hetfield sanoi.

”Itselleni Loadin ja Reloadin aika oli yksi sellainen hetki. En ollut sen tyylin kanssa sataprosenttisesti ok. Ajattelin kuitenkin, että lähden Larsin ja Kirkin mukaan tässä, heille tämä on niin tärkeää, kyllä se siitä. Yritin siis parhaani, mutta se ei toiminut niin hyvin kuin toivoin.”

Hetfield kuitenkin sanoo, ettei kadu mitään – niin asioiden piti mennä, jotta bändi pystyi etenemään. Metallimusiikkiin ja erityisesti Metallicaan kuuluu se, että asiat tehdään niin kuin itsestä tuntuu oikealta eikä niin, miten bändin ulkopuolinen maailma haluaa.

”Muistan, miten kerran San Franciscossa jouduin melkein fanin kanssa tappeluun. Se oli joskus vuonna 1989, koska And Justice for All oli ilmestynyt ja olimme tehneet musiikkivideon Oneen”, Hetfield kertoi.

”Yksi tyyppi sitten tuli haukkumaan meitä itsemme myymimsestä, koska olimme tehneet videon MTV:lle. Miksi minun olisi pitänyt puolustella tai perustella tekemisiämme jollekulle? Se oli pettymys – pettymys, että fanit voivat suuttua siitä, että teet jotain mitä haluat tehdä, jotta saisit sanomasi läpi maailmalle.”

Metallica konsertoi Suomessa kahdesti ensi vuoden toukokuussa. Soundi on keikkojen virallinen yhteistyökumppani.