Lars Ulrich soimii kovin sanoin ”vellihousuisia” muusikoita, jotka jättivät Metallican yksin 16 vuoden takaisessa Napster-jupakassa

5.11.2016 15:02

Metallican Lars Ulrich keskusteli vuosituhannen vaihteessa käydystä ja paljon julkisuutta saaneesta Metallica vastaan Napster-tiedostonjakopalvelu -taistelusta Mojo-lehden äskettäisessä haastattelussa. Metal Injectionin jutustelusta esiin nostamista poiminnoista selviää, että vaikka mies onkin jo sinänsä sinut varsin mittavaksi paisuneen jupakan kanssa, muiden musiikkialan toimijoiden kaksinaamainen suhtautuminen asiaan tuntuisi vaivaavan rumpalimestaria yhä edelleenkin.

– Olen ylpeä siitä, että seisoimme tukevasti mielipiteemme takana. Olisimmeko voineet valmistautua paremmin sitä seuraavaan paskamyrskyyn? Ehdottomasti! Emme täysin tienneet mihin olimme sotkeutumassa, mutta niinhän se on mennyt kohdallamme aina. Aluksi Napster-selkkaus oli kuin katutappelua. Koimme, että joku kettuili meille, joten sanoimme: ”paskat tästä” ja annoimme takaisin. Sitten yhtäkkiä tapahtumat lähtivät käsistä ja olimme yksin kaiken sen keskellä. Sinä kesänä saimme joka päivä selkääntaputtelua muilta muusikoilta ja muilta musiikkialan ihmisiltä, jotka hehkuttivat: ”Te jätkät puolustatte meitä kaikkia”, mutta julkisuudessa olimme aivan yksin. Kaikki olivat aivan paska jäykkänä ja liian vellihousuja osallistumaan. Ainoa, joka sanoi meidän lisäksemme jotakin, oli Dr. Dre.

Haastattelussa Ulrich haluaa myös tähdentää, että kyse ei missään vaiheessa ollut rahasta, vaan ennen kaikkea musiikin hallinnasta.

– Ainoa asia, joka vaivaa minua vielä näin 16 vuoden jälkeenkin on se, että vastapuoli sai selkkauksen näyttämään siltä, että kyse olisi ollut pelkästä rahasta. Siinä ei koskaan ollut kyse rahasta. Kyse oli kontrollista. Silti vielä tänäkin päivänä elää uskomus, että Metallica on ahne ja haluaa vain rahaa, vaikka se on kaukana totuudesta. Kutsuimme jo 90-luvun alussa bootleggereitä keikoillemme kuvaamaan niitä. Myimme ”nauhoittaja” -lippuja ja teimme katsomoon osioita, joissa ihmiset pystyivät tallentamaan keikkoja ja jakamaan niitä ystäviensä kanssa. Yhtäkkiä olimmekin sitten ahneita… kaikkien näiden vuosien jälkeen se on edelleenkin osa mainettani.

Lisää luettavaa