Lars Ulrichilta kysyttiin, mikä Metallican kappale edustaa yhtyettä parhaiten – vastaus ei yllättäne ketään

Metallica-rumpali Lars Ulrichille esitettiin hiljattain visainen kysymys. Mieheltä nimittäin tiedusteltiin SiriusXM:n Trunk Nation With Eddie Trunk -ohjelmassa (haastattelun litteroinnista vastaa Blabbermouth), mikä Metallican kappale vangitsee yhtyeen olemuksen kaikkein parhaiten. Vastaus käsitti lopulta kaksi, vähemmän yllättävää kappalevalintaa.

”[Master of] Puppets on ehdottomasti todella, todella lähellä, sillä se ruksaa monta boksia”, mies tuumailee. ”Se on tietenkin pidempi kappale, tietynlainen matka, ja siinä on niin valoa kuin synkkyytäkin – sekä melodisuutta ja raskautta. Sillä on monia eri tunnelmia. Sillä on tietenkin myös uskomattomat sanoitukset. Ne voivat tarkoittaa mitä haluat. Olen keskustellut lukemattomien ihmisten kanssa eri tarkoituksista, mutta kun [James] Hetfield kirjoittaa lyriikat, jotka voi ymmärtää monella eri tavalla, ne ovat mielestäni parhaimmillaan. Sillä on siis juuri tuollaiset sanoitukset. Se tosiaankin ruksaa monta boksia. Toinen monta boksia ruksaava biisi on One. Mutta sitten on myös vähemmän tunnettuja biisejä. Mielestäni esimerkiksi Bleeding Me ruksaa myös monta boksia. Samoin muutama kappale parilta viimeisimmältä levyltä. Mielestäni se on yksi osoitus Death Magneticin ja Hardwiredin vahvuudesta.”

”Monien alkupään levyjen kohdalla kävi niin, että teimme ne, ja sitten odottelimme kuusi kuukautta tai vuoden funtsien, että ’Enpä tiedä tuosta miksauksesta’, tai ’Mitä oikein ajattelimme tuon outron kohdalla’, tai ’Mitä tuossa kitararaidalla on meneillään’, tai siellä on joku hullu rumpufilli tai jotain”, mies jatkaa. ”Molemmat Death Magnetic ja Hardwired kestivät molemmat kriittisen arvioinnin ja pärjäsivät erittäin, erittäin hyvin tarkistuslistallani.”

”Mielestäni kappale kuten Moth Into Flame tai Halo On Fire, jopa Death Magneticin aikaiset… Jammailin alakerrassa pari-kolme päivää sitten, ja soittelin Cyanidea, Broken, Beat & Scarredia sekä All Nightmare Longia, ja ne kuulostivat edelleen yhtä tuoreilta ja relevanteilta kuin 12 vuotta sitten”, Ulrich lisää.

”Mikäli on kuitenkin pakko valita, nimeän Master of Puppetsin tai Onen kappaleina, jotka täyttävät suurimman osan vaatimuksista ja mistä me Metallicassa olemme ylpeimpiä”, mies päättää.