Lauantaisoittolista: Egotripin Knipi ja Total Metal

23.11.2013 12:46

Uusi sarja alkaa! Tänään käynnistyvässä lauantaisoittolistasarjassamme julkaistaan artistien normaalista poikkeavien teemojen mukaan kokoamia soittolistoja.

Sarjan käynnistää uljaasti Total Metal -nimisellä soittolistalla Pilvien alla, maan päällä –levyn syksyllä julkaisseen ja tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Egotripin lauluntekijä, kitaristi ja laulaja Knipi (kuvassa, kyllä).

Lue listan vanhan kokoelmakasettinsa mukaan nimenneen Knipin perustelut listan sisällöstä soittarin alta.

Lauantaisoittolista #1: Knipi ja Total Metal!

Slayer − South of Heaven

Slayer Silent Scream

South of Heaven -levyn avauskaksikko saa luvan aloittaa soittolistan. Albumilla nerokkaasti yhdistetty parivaljakko. Paras biisien väli ikinä!”

 

Black Sabbath −  Symptom of the Universe

Black Sabbath Hole in the Sky

”Vaikka oli ollut erittäin kova Black Sabbath -diggari jo kauan, törmäsin Symptom of the Universeen ensimmäistä kertaa vasta Stonen versiona, taisi olla Back to the Stone Agen b-puolella. Hienoa riffittelyä ja Ozzyn maaginen laulusuoritus kruunaa kaiken.

Hole in the Sky on jälleen yksi Ozzyn hieno taidonnäyte. Riipaisevan sielukas laulusuoritus.”

 

Flotsam & Jetsam Hard on You

”Ennen Metallicaan liittymistä Jason Newsted soitti kyseisessä yhtyeessä. En tosin ole varma, soittaako enää tällä levyllä (ei soita, No Place for Disgrace -levyllä bassoa soittaa Troy Gregory toim. huom.). Tää on aika kova lätty. Tämän biisin kohdalla huomasin oikeastaan ensimmäistä kertaa ajattelevani tietoisesti kappaleen rakennetta.”

 

Metallica Leper Messiah

”Flotsamista luonnollinen siirtymä Metallicaan. Kuulun itse siihen porukkaan, jolle The Black Album ei merkitse kovinkaan paljon. Mulle Kill ’Em All, Ride the Lightning ja Master of Puppets ovat ne kaikkein merkittävimmät teokset. Unohtamatta Garage Daysiä.”

 

Metallica − Helpless

”Garage Days on mielestäni aivan loistava ep. Se oli mulle aikoinaan tosi tärkeä ja kuuntelin sitä tosi paljon. Levyn raaka, siloittelematon soundi oli juuri sitä, mitä itsekin aikoinaan halusin tehdä.”

 

Metallica  The Prince

”Kun nyt päästiin vauhtiin, niin pistetään vähän lisää Metallicaa. Muistaakseni alun perin Onen b-puolella julkaistu coverversio Diamond Headin biisistä. Erittäin hienoa riffittelyä ja sielukasta tulkintaa. Parhaimmillaan James Hetfield on loistava laulaja.”

 

Megadeth  Peace Sells

”Muistan vieläkin elävästi, kun tämä video pamahti telkkarista kaverin kotibileissä. Valtaosa porukasta oli tukehtua nauruun, mutta mä salaa diggailin ja tajusin heti, että tässä on jotain erityistä.”

 

Megadeth  Set The World Afire

Megadeth  Mary Jane

”Dave Mustainen kitarointi ja melodiantaju olivat aika nasta poikkeus muuten aika raskaassa genressä. Tavallaanhan nuo melodiat ovat aika poppia loppujen lopuksi. Ehkä juuri sen takia pidinkin Megadethistä. Olin aikoinaan katsomassa bändiä Lepakon pihalla ja pääsin kättelemään ja vaihtamaan pari sanaa Mustainen kanssa. Stone soitti Megadethin lämmittelijänä.”

 

Stone  Sweet Dreams

Stone  No Commands

Stone  Brain Damage

”Näin pääsemmekin oikein mukavasti kohti yhtä minulle kaikkien aikojen tärkeimmistä bändeistä: Stonea. Olen kuunnellut Stonen kahta ekaa levyä varmaan kaikista heavy-/thrash-levyistä eniten. Tunsin vahvaa yhteenkuuluvuutta kaikkien muiden Stone-diggarien kanssa ja ravasin ahkerasti esimerkiksi Metal Massacre -tapahtumissa. Ensimmäisen kerran näin yhtyeen Kaivopuistossa. Olivat pukeutuneet haaremihousuihin ja Fila-reppuihin. Arvostan.”

 

Airdash  White Lies

”Yksi mun frendeistä tunsi jotain näitä Airdashin jätkiä Vuosaaresta ja bändi tuli mulle sitä kautta tutuksi.”

 

Annihilator  Alison Hell

”Tein aikoinani mix tape -kokoelmia ja tämä löytyy kasetilta jonka olen nimennyt otsikolla Total Metal. Hieno biisi!”

 

Sanctuary  Battle Angels

Sanctuary  White Rabbit

”Mikki (Egotripin laulaja) oli saanut Englannista Sanctuaryn Refuge Denied -levyn. Tämä oli mulle ihan uusi tuttavuus. Aivan älyttömän kova lätty. Jefferson Airplane -cover White Rabbit toimii myös hienosti.”

 

King Diamond – Welcome Home

King Diamond – The Invisible Guests

”King Diamond oli kyllä kova juttu. Kun tämän Them-levyn oivalsin, kuuntelin tätä ja herran edellistä Abigail-levyä taukoamatta. Abigail ei ehkä ole kestänyt aikaa ihan niin hyvin kuin Them. Tämän voisi kyllä minun puolestani miksata tai masteroida uudestaan. Tämä ei oikein potki samalla tavalla kuin vinyylillä, mutta nerokas silti.”

 

Anthrax  Among The Living

Anthrax  I Am The Law

Anthrax  Efilnikufesin (N.F.L.)

”Muistan kuin eilisen päivän sen hetken, jolloin oivalsin mistä Anthraxissa on kyse. En ollut mikään järjetön fani ennen tätä hetkeä, jotenkin pidin huomattavasti enemmän Metallica/Megadeth/Testament -osastosta. Tein matikan läksyjä ja musa soi taustalla, yhtäkkiä havahduin, että nyt pää rupee nykimään ja matikan tehtävät sai jäädä. Biisi oli I Am the Law ja kohta noin 4 minuuttia ja 44 sekuntia, jolloin biisi alkaa hidastumaan ja rytmi vie mukanaan. Rytmi on nimenomaan se juttu, josta Anthraxissa diggaan eniten. Charlie Benante on yksi kaikkien aikojen parhaista rumpaleista.”

 

Testament  The New Order

Testament  Disciples Of The Watch

Testament  Practice What You Preach

”Testament ei groovannut läheskään yhtä hyvin kuin Anthrax, mutta heillä oli tappavien riffien lisäksi Chuck Billy, erittäin karismaattinen hahmo, jonka äänessä on jotain tosi mystistä.”

 

Metallica  Creeping Death

Metallica  Escape

”Njassalla oli aikoinaan Radio Cityssä ohjelma nimeltä Hevitaivas, josta kuulin ensimmäistä kertaa Metallican Creeping Deathin. Hieno biisi ja erittäin kova levykokonaisuus (Ride the Lightning).”

 

Suicidal Tendencies  Nobody Hears

”Mulla ei ole muita levyjä ”Suiccareilta” kuin tämä The Art of Rebellion. Mainio lätty, josta hyvänä esimerkkinä käy tämä hieman psykedeelinen raita Nobody Hears.”

 

Final Assault  Dead By Dawn

”Uusista metallibändeistä mulla ei ole kovinkaan paljon tietoa, mutta Final Assault herätti erittäin hyviä fiiliksiä. Siinä on sitä tiettyä pilkettä silmäkulmassa, josta aikoinaan innostuin esimerkiksi vaikka just Stonessa.”

 

Venom  Stand Up (And Be Counted)

”Venomia ei saa unohtaa. Stonen Roope (Latvala, kitaristi) soitti tämän joskus jossain ”artistin valinta” -tyylisessä ohjelmassa Radio Cityssä. Mahtava styge. Tämähän menee tavallaan jo vähän punkin puolelle.”

Lisää luettavaa