Laulaja-lauluntekijä David Olney, 71, lähti saappaat jalassa – Menehtyi lavalle kesken esityksen

David Olney.

Surullista, mutta omalla tavallaan myös kaunista.

Amerikkalainen folk- ja juurimusiikkilaulaja ja lauluntekijä David Olney menehtyi lauantaina 18. tammikuuta kesken konsertin Floridan Santa Rosa Beachillä. Asiasta uutisoi muun muassa Billboard.

Any Rigby, joka esiintyi Olneyn kanssa Santa Rosa Beachillä järjestetyssä 30A Songwriters Festivaleilla, kertoi tapahtuneesta Facebook-sivuillaan. Rigbyn mukaan Olney keskeytti settinsä kolmannen kappaleen kohdalla, pahoitteli yleisöltä, sulki silmänsä – eikä enää herännyt. Olneyn virallisilla nettisivuilla julkaistun tiedonannon mukaan laulaja kuoli ilmeisesti sydänkohtaukseen.

”Hän istui siinä aivan paikoillaan kitara sylissään, yllään todella hieno hattu ja kaunis mokkatakki – jolle nauroimme, koska ulkona satoi aivan kaatamalla.  Haluan muistaa hänet tuollaisena juuri tuossa hetkessä, joka oli hyvin kaunis ja arvokas, koska ensin näytti siltä, että hän vain pysähtyi ja otti hetken itselleen”, Rigby kuvailee tuota surullista hetkeä.

Olney aloitti musiikkiuransa 70-luvun alussa ja vietti urastaan leijonanosan Nashvillessä. Hän julkaisi urallaan yli 20 sooloalbumia ja teki kappaleita myös muille artisteille kuten Linda Ronstadtille, Steve Youngille, Del McCourylle sekä Emmylou Harrisille – Olney oli muun muassa mukana kirjoittamassa Deeper Well -kappaletta Harrisin Grammy-palkitulle Wrecking Ball -albumille.

Olney pysyi uransa ja elämänsä loppuun saakka aktiivisena julkaisu- ja keikkarintamalla. Olney ehti aiemmin kuolinpäivänään osallistua WUWF-radion Acoustic Interlude -studiolivesessioon, jossa tämä esitti muutamia kappaleitaan ja kertoi niiden taustoista. Video tästä esiintymisestä löytyy alapuolelta. Olney julkaisi myös viikoittain omalla Youtube-kanavallaan videoita, joissa tämä kertoi tuoreimpia kuulumisiaan, avasi kappaleidensa taustoja ja luonnollisesti myös lauloi ja soitti niin omia kuin lainakappaleita.

David Olney, a beautiful man, a legend, a songwriting poet died last night. I was sitting next to him in the round, had…

Julkaissut Amy Rigby Sunnuntaina 19. tammikuuta 2020