Laulajat ovat idiootteja, sanoo Faith No More -laulaja Mike Patton – ”He luulevat omistavansa koko show’n”

Patton sanoo itse pyrkivänsä olemaan kaikissa bändeissään yksi komponentti muiden joukossa.
10.10.2022 15:45

Dead Cross -yhtye, jossa vaikuttavat laulaja Mike Patton, rumpali Dave Lombardo, basisti Justin Pearson sekä kitaristi Michael Crain, julkaisee 28. lokakuuta toisen pitkäsoittonsa II. Julkaisun kunniaksi Bandcamp pyysi monista eri yhtyeistä ja projekteista (Dead Crossin lisäksi muun muassa Faith No More, Mr. Bungle, Tomahawk, Peeping Tom ja Fantômas) tuttua Pattonin käymään läpi mittavaa tuotantoaan ja keskustelemaan tietyistä teoksista.

Kun puhe kääntyy Dead Crossin uuteen levyyn, Patton nostaa esille roolinsa laulajana ylipäätään ja toteaa yrittävänsä aina palvella koko ryhmää. Pattonin mielestä useimpien laulajien ongelma on se, että he nostavat itsensä muiden yläpuolelle ihan vain koska ovat bändin nokkamiehiä.

”Jos ollaan ihan rehellisiä, laulajat ovat vitun idiootteja. He luulevat omistavansa koko show’n, mutta se ei mene niin, okei? Sen olen oppinut vuosien varrella: sinun täytyy ottaa askel taaksepäin ja olla osa bändiä”, Patton toteaa,

”Niin olen yrittänyt tehdä [Dead Crossissa]. En tyrkytä heille ideoitani, koska arvaa mitä? Heillä on loistavia ideoita enkä halua sotkea asioita. Olen nyt mukana eräässä toisessa projektissa, johon pätee sama asia: ’Ette te tarvitse minua. Tarvitsette ääneni, siinä kaikki’.”

Lisää luettavaa