Mike Patton avautuu Faith No More -kiertueen peruuttaneista mielenterveysongelmistaan – ”Siitä olisi voinut seurata jotain katastrofaalista”

19.7.2022 22:32

Faith No More ja Mr. Bungle peruuttivat syksyllä 2021 keikkansa molemmissa vaikuttavan laulaja Mike Pattonin keskityttyä henkiseen hyvinvointiinsa. Nyt laulaja on avautunut kokemuksistaan Rolling Stonelle.

”Ongelmat eivät ole ohi, mutta olen parempaan päin”, Patton sanoo. ”Olisi helppoa syyttää pandemiaa. Mutta sanon ihan rehellisesti: pandemian alussa ajattelin, että ’tämä on vitun hyvä juttu. Voin pysytellä kotona ja äänittää.’ Minulla on kotistudio. Joten tuumin vain, että ’mikä tässä nyt on niin iso juttu?’ Ja sitten jokin naksahti, eristäydyin täysin ja minusta tuli miltei antisosiaalinen [ja] pelokas ihmisiä kohtaan.”

Pattonilla diagnosoitiin julkisten paikkojen pelko. Terveyskirjaston mukaan julkisten paikkojen pelossa ”henkilöä ahdistaa ajatus joutua ihmisjoukkoon, suljettuun tilaan, avaraan paikkaan tai ylipäätään paikkaan, josta poistuminen on vaikeaa tai hidasta”.

Ahdistus aiheutti ”muitakin ongelmia”, joita Patton ei halua tarkentaa. Laulaja kuitenkin sanoo, että hänen vointinsa huononi alunperin juuri kun Faith No More oli lähdössä kiertueelle viime syyskuussa.

”Silloin minä tavallaan menetin otteeni, ja se oli rumaa eikä ollenkaan okei”, Patton sanoo. ”Muutamaa päivää ennen kuin meidän oli tarkoitus lähteä tien päälle, sanoin jätkille: ’Hei, en usko että kykenen siihen.’ Itseluottamukseni oli jotenkin pirstaleina. En halunnut mennä ihmisten eteen, mikä on outoa, koska olen tehnyt niin puolet elämästäni. Sitä oli todella vaikea selittää. Ja siihen liittyi satutettuja tunteita molemmilta puolilta, mutta minun oli pakko tehdä niin. Muutoin olisi saattanut tapahtua jotain hyvin ikävää.”

”Tiesin että jos olisin vain puskenut menemään, siitä olisi voinut seurata jotain katastrofaalista.”

Patton ei tiedä, aikooko Faith No More soittaa jo peruutettuja keikkoja ja lisää, että asiat yhtyeen ja hänen välillään ovat ”vähän hämmentäviä ja monimutkaisia”.

Laulaja on kuitenkin saanut ammattiapua ongelmiinsa.

”Koirani antavat minulle täyden mielenrauhan”, Patton sanoo. ”Puutarhani auttaa myös. Samaten saamani apu, kuten psykoterapia, psykiatrit ja kaikki tuollaiset. Vaikka se vaatiikin työtä, tiedän sen auttavan minua. Ja pakko myöntää, että myös AA on suureksi avuksi.”

Pattonin on määrä soittaa joulukuussa kaksi keikkaa Mr. Bunglen kanssa Etelä-Amerikassa. Mies on myös aktivoitumassa julkaisurintamalla, sillä Pattonin ja Dave Lombardon (ex-Slayer, Fantômas, Mr. Bungle), Justin Pearsonin (The Locust, Retox) ja Michael Crainin (Retox) muodostama Dead Cross julkaisee toisen pitkäsoittonsa 28. lokakuuta. Maistiaiseksi tulevasta on julkaistu ”Reign of Error” -niminen kappale, jonka pariin pääset tuosta alta.

Lisää luettavaa