”Laulavia levykauppiaita enemmän kuin lauluntekijöitä” – Kauko Röyhkä antaa nykyartisteille sapiskaa Facebookissa

7.7.2018 20:38

Kauko Röyhkä on kertoillut Facebook-sivullaan kuulumisiaan ja tölväissyt samalla koko joukkoa nykypäivän muusikkotähtiä. Mies aloitti päivitystensä sarjan toteamalla tehneensä biisejä ja kuunnelleensa ”tuntitolkulla countrya ja entisaikojen suuria lauluntekijöitä.” Seuraavaksi mies äityi kuvailemaan suomenkielisen musiikin kuuntelutottumuksiaan.

”Suomenkielistä musiikkia kuuntelen oikeastaan vain taksissa”, mies kirjoittaa ja jatkaa: ”Ehkä klassikot ovat liian tuttuja tai sitten kielen ymmärtäminen jättää liian vähän mahdollisuuksia omille tulkinnoilleni.”

”Juice ja Hector ovat nokkelia sanankäyttäjiä mutta he eivät ole koskaan erityisemmin koskettaneet minua. Davesta, Nurmiosta ja Peitsamosta olen pitänyt.”

Tästä päästiinkin sitten nykyartisteihin, jotka ovat miehen mukaan pikemminkin levykauppiaita kuin varsinaisia säveltäjiä ja sanoittajia. ”Nykyiset radiosuosikit ovat kuin tahnaa, joka tarttuu kengänpohjaan, laulavia levykauppiaita enemmän kuin lauluntekijöitä”, mies toteaa. ”Mutta sehän on tietysti makuasia.”

Jukka Nousiainen ja Litku Klemetti saavat Röyhkältä kuitenkin puhtaat paperit. ”He vaikuttavat lupaavilta”, mies kehaisee, mutta lisää kuitenkin perään vienon toiveen kaksikon tulevaisuuteen liittyen. ”Toivottavasti he pitävät pintansa eikä heille käy kuten muutamille takavuosien indietähdille, jotka ovat kehuttujen ensilevyjen jälkeen nopeasti hiipuneet.”

Lisää luettavaa