Lauluja Mannerheimin sänkypuuhista ja Uuno Turhapuron itsemurhasta – Jani Matti Juhanin biisilista on näkemisen arvoinen!

Jani Matti Juhani, tuo takavuosina Jann Wildenäkin tunnettu pörröpää, on saanut valmiiksi toisen soololevynsä. Jani Matti Juhani ja Mustat Käärmeet -kokoonpanon Kis Kis ilmestyy 22.4. vinyylinä ja kasettina. Kyseessä on poikkeuksellisen kiinnostava paketti jo pelkän biisilistansa perustelleella. Vai mitä sanotte kappaleista, kuten:

Maailman paskin biisi,

Talvisota tulee taas,

Uuno Turhapuro tappaa itsensä,

Kännistä seksiä,

tai

Hei kuule Mannerheim?

Ja onhan siellä myös nimikkolaulu Soundiakin kustantavalle Pop Medialle sekä oodi Tampereen legendaariselle Doris-yökerholle.

Oma lukunsa on myös levyn suorapuheinen kansiteksti, jonka on kirjoittanut toimittaja Tero Alanko. Otetaanpa pieni ote malliksi:

”Hei kuule Mannerheim -kappaleessa menneisyyttä kohdellaan, kuten siitä kuuluukin kohdella. Historian häpeäkohtia ei piilotella, vaan aika ajoin ne hierotaan rujosti vasten kansakunnan kollektiivista naamaa. Se tekee hyvää tälle eksyneelle metsäläiskansalle.

Eikä Mannerheim edes mikään sankari ollut, vaan Lapuan liikkeen kannattaja ja läpimätä oman kansansa murhaaja. Valitettavasti samanlaiset röyhkeät idiootit ovat vallassa myös nyt. Vaikka niin kuvitellaan, vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Suomi on yhä pullollaan ihmisiä, jotka haluaisivat ostaa Saludonsa E-myymälästä. Jostain syystä heidän yhteiskuntakriittisyytensä ei paljon syvemmälle yllä.”

Tiukkaa asiaa koko pitkä levyn takakanteen painettu teksti!

No mutta, mennäänpä sitten itse asiaan eli musiikkiin. Ja sehän toimii. Kuten kehutulla debyytilläkin, myös Kis Kis -kakkoslevyllä soi hauskan vanhahtava ja sopivan kotikutoinen rock ja folk. Skaala on laaja ja meininki persoonallinen.

Alla neljän kappaleen verran esimakua. Tuo mainittu, varsin roisi Mannerheim-ralli esiteltiinkin jo aiemmin.

Livenä Jani Matti Juhania yhtyeineen pääsee todistamaan lähiaikoina näin:

22.4. O’Haras, Tampere
23.4. Dynamo, Turku
3.5. Bar Loose, Helsinki