Leavings-Orkesteri ilman Göstaa

4.4.2011 10:35

Maineikas Leevi And The Leavings lopetti toimintansa vuonna 2003 laulaja ja säveltäjä Gösta Sundqvistin kuolemaan.  Yhtyeen muusikot Niklas Nylund, Risto Paananen ja Juha Karastie tekevät kuitenkin nyt paluun Leavings-Orkesterina, jonka ensimmäinen single Arpapeliä ilmestyy 11. huhtikuuta. Arpapeliä-pitkäsoitto ilmestyy 25.

Maineikas Leevi And The Leavings lopetti toimintansa vuonna 2003 laulaja ja säveltäjä Gösta Sundqvistin kuolemaan.  Yhtyeen muusikot Niklas Nylund, Risto Paananen ja Juha Karastie tekevät kuitenkin nyt paluun Leavings-Orkesterina, jonka ensimmäinen single Arpapeliä ilmestyy 11. huhtikuuta. Arpapeliä-pitkäsoitto ilmestyy 25. toukokuuta.

– Saimme viettää paljon yhdessä aikaa studiossa, soittaen ja sovittaen, tarinoiden ja laulaen. Siitä muodostui meille kaikille enemmän tai vähemmän elämäntapa. Göstan äkillinen poismeno aiheutti tyhjiön, jota aluksi ei edes ymmärtänyt. Paljon jäi tekemättä, mutta uuden materiaalin tekeminen ja julkaiseminen tuntui haasteelliselta, kertoo Leavings-Orkesterin kitaristi Juha Karastie.

Kolme vuotta sitten muusikot päättivät kokeilla soittamista.

– Alkuvaiheessa homma eteni hitaasti, mutta pikku hiljaa pääsimme vauhtiin ja löysimme oman soundimme ja tavan tehdä asioita. Leavings-Orkesteri -nimeen päädyimme, koska se kuvastaa meitä, rumpujen takaa solistiksi siirtynyt Niklas Nylund kertoo. 

Leavings-Orkesteri lähtee albumijulkaisunsa myötä myös keikoille. Ensimmäinen esiintyminen tapahtuu Helsingissä Tavastia-klubilla 26. toukokuuta. Konsertissa kuullaan myös vierailijoita esittämässä Leevi And The Leavingsin tuotantoa.

www.leavings-orkesteri.fi

Lisää luettavaa