Led Zeppelin -kitaristi ja Rollarit yhdistivät voimansa vuonna 1974 – nyt aiemmin julkaisematon kappale on saapunut keskuuteemme

The Rolling Stones on jakanut aiemmin julkaisemattoman kappaleen, jolla vierailee itsensä Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page.

Scarlet-niminen kappale on mukana tulevalla Goats Head Soup -albumin uudelleenjulkaisulla. Biisi äänitettiin lokakuussa vuonna 1974. Pagen lisäksi kappaleella vierailee bassottelemassa Blind Faithin Rick Grech.

”Muistini mukaan astuimme studioon Zeppelinin lopetellessa sessiotaan”, Keith Richards muistelee. ”He olivat juuri lähdössä, ja me olimme seuraavan vuorossa kun Jimmy päätti uskoakseni vain jäädä paikalle. Emme olleet äänittämässä lopullista versiota, se oli käytännössä vasta demo, jolla haettiin fiilistä kappaleeseen, mutta siitä tuli hyvä. Pakkohan meidän oli käyttää sitä, kun kerran käytössä oli tuollainen kokoonpano.”

”Muistan, että jammailimme tätä Jimmyn ja Keithin kanssa Ronnien kellaristudiossa”, Mick Jagger lisää. ”Se oli hieno sessio.”

Goats Head Soup ilmestyy 4. päivä syyskuuta useassa eri formaatissa.

Kuuntele kappale alta.

Mitä Rollareiden uuden levyn edistymiseen tulee, Jaggerilta kysyttiin vastikään Zoe Ball Breakfast Show’n haastattelussa, kuinka hommat etenevät.

”En tiedä… älkää pidätelkö hengitystänne!” Jagger vitsailee. ”Äänitimme läjän kappaleita samaan aikaan kun teimme …Ghost Townin, joten olen itse asiassa viimeistellyt lauluraitoja ja muutamia muita instrumentteja niille sekä tehnyt miksauksia. Työskentelen siis niiden parissa.”

”Meidän täytyy lyöttäytyä yhteen ja soittaa vielä pari lisäsessiota”, Jagger jatkaa. ”Mutta emme ole juuri nyt kokoontumassa yhteen. Se mitä olemme tehneet kuulostaa kuitenkin hyvältä — se kuulostaa minusta melko hyvältä.”