Led Zeppelinille suunniteltiin aikoinaan virtuaalikeikkoja, jollaisia Abba tekee nyt, sanoo Jimmy Page

Vähemmän yllättäen muusikot eivät kuitenkaan päässeet yhteisymmärrykseen siitä, lähteäkö mukaan projektiin.
3.6.2022 13:31

Abba aloitti huhtikuun lopussa Lontoossa virtuaalikonserttien sarjan, jossa lavalla ei nähdä viime vuonna paluulevy Voyagen julkaisseen ruotsalaisyhtyeen jäseniä elävänä, vaan Industrial Light & Magicin luomina avatar-hahmoina, joiden ulkomuoto perustuu vuosimallin 1977 Abbaan. The Guardian -lehden ylistävän keikka-arvion mukaan kyse ei ole mistään tökeröstä hologrammiesityksestä, vaan Abba Voyage -keikka tarjoaa todella autenttisen konserttielämyksen.

Walesissa Hayn kirjallisuus- ja viinifestivaaleilla vieraana puhunut Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page kertoi yleisölle, että itse asiassa Led Zeppelinin haluttiin tekevän vastaavanlaisia virtuaalikonsertteja jo kauan ennen kuin Abba ryhtyi tuumasta toimeen. Projekti kuitenkin kaatui (vähemmän yllättäen) siihen, etteivät Page, laulaja Robert Plant ja basisti John Paul Jones päässeet yhteisymmärrykseen siitä, lähtevätkö he mukaan sellaiseen projektiin.

Page kertoi myös suhtautuvansa teknologian kehittymiseen ja sen musiikkiin yhdistämiseen kaksijakoisesti. Kitaristin mielestä esimerkiksi musiikkivideoiden myötä tyylien kirjo kapeni, koska bändit alkoivat keskittyä musiikkiin, joka istuu hyvin yhteen videoiden kanssa. Toisaalta Page ylistää sitä, että nykyään jokainen voi kotonaan tehdä musiikkia ja jakaa sitä maailmalle internetin kautta. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin saavuttaa yhteys toisten soittajien kanssa, jonka voi saavuttaa vain keikkoja soittamalla, toteaa Page.

Lisää luettavaa