Legenda kertoo Charlie Wattsin kerran hiljentäneen Mick Jaggerin tirpaisemalla tätä kunnolla kuonoon – Vaan kävikö siinä oikeasti niin?

Laulaja itse muistaa tarinan toisin.
18.10.2023 13:34

The Rolling Stones -kitaristi Keith Richards kuvaili vuonna 2010 julkaistussa Life-elämäkerrassaan, miten joskus 1980-luvun puolivälissä Amsterdamissa vietetty pitkä ja kostea ilta päättyi, kun humalainen Mick Jagger oli soitellut jo yöpuulle vetäytyneen rumpali Charlie Wattsin hotellihuoneeseen ja vaatinut ”rumpaliaan” paikalle. Tarinan mukaan Watts saapuikin hetkeä myöhemmin kaksikon huoneeseen pukuun sonnustautuneena ja juuri partansa ajaneena, käveli suoraan Jaggerin luo ja tirpaisi laulajaa terävällä oikealla koukulla, minkä johdosta Jagger lensi ruokaa notkuneen pöydän päälle ja lähes ulos ikkunasta. ”Älä koskaan enää kutsu minua sinun rumpaliksesi, sinä olet minun laulajani”, legenda kertoo Wattsin todenneen.

Monien fanien tuntema tarina ei kuitenkaan ehkä mennyt aivan kuten Richards kirjassaan kuvailee. Tai ainakin Jagger itse muistaa tapauksen aivan toisin.

”Sitä ei tapahtunut. Ei alkuunkaan. Keith keksi koko jutun”, Jagger vakuuttaa Mojo-lehden toimittajalle, joka kysyi laulajalta tarinasta.

”Charlie oli kyllä ärsyyntynyt ja hyvin humalassa – kuten oli myös Keith – ja hän kävi kierroksilla. Mutta paikalla oli paljon väkeä, jotka olivat minun ja Charlien välissä, eikä se eskaloitunut nyrkkitappeluksi.”

Jagger kuitenkin nauraa tarinalle, varsinkin sille osalle, että hän olisi lentänyt iskun voimasta pöydälle, joka oli täynnä savulohta.

”Savulohta! Aika hyvä. Mitäs jos pistetäänkin vielä paremmaksi? Entä jos minä muutuinkin loheksi ja sukelsin ikkunasta ulos? Joo, niin siinä oikeasti kävi”, Jagger räkättää.

Lisää luettavaa