Lieminen julkaisi edesmenneelle ystävälleen omistetun singlen – ”Fiacha oli edelläkävijä joita maailma tarvitsee”

Pöytälaatikkoon unohtunut kappale laitettiin julki sellaisenaan.

Jaakko Luomanen on keskittynyt jo useamman vuoden ajan Lähiöbotox-yhtyeeseen, mutta nyt takavuosien popsooloprojekti Lieminen nostaa jälleen päätään. Muun muassa Tääl on Lieminen– ja Viime hetkellä -kappaleista tunnettu Lieminen on tänään julkaissut uuden singlen Kaihon karavaani (Fiachalle). Vuosia sitten Luomasen/Liemisen Pietarissa asuessa kirjoitetun kappaleen demo löytyi artistin pöytälaatikosta ja se päätettiin julkaista sellaisenaan.

”Biisi on omistettu hyvälle ystävälleni Fiachalle, joka menehtyi tänä talvena. Fiacha oli hieno mies ja isä. Hänellä oli erehtymätön tyylitaju niin musiikin kuin vaatetuksen suhteen. Hän monesti inspiroi minua uusilla bändeillä mistä en ollut ikinä kuullutkaan. Fiacha oli edelläkävijä joita maailma tarvitsee uudistuakseen. Olimme myös joskus puhuneet että olisi kiva julkaista musiikkia yhdessä. Tämä jäi tekemättä, mutta lämpöiset muistot säilyvät ikuisesti sydämessäni. Lepää rauhassa rakas ystävä”, Luomanen kommentoi.

Sen kummempia suunnitelmia Luomanen ei Lieminen-projektilleen uskalla luvata, mutta ”tossa olis pari biisiä jotka saattaa nähdä vielä päivänvalon tänä vuonna”.