Liian nättiin menoon kyllästynyt Oceanhoarse julkaisee ensimmäisenä pitkäsoittonaan sataprosenttisen luomun livealbumin

"Siinä on ihan oma fiiliksensä, kun kaikki olennainen on sovitettu neljän jäsenen kesken ja tuo keskitetty info tuutataan suoraan päin näköä helvetinmoisella volyymillä."
14.4.2020 11:17

Helsinkiläisen metalliyhtye Oceanhoarsen oli tarkoitus suunnata alkuvuodesta heitetyn Euroopan-kiertueen jälkeen studioon työstämään yhtyeen ensimmäistä pitkäsoittoa. Koronan sotkettua kaikki suunnitelmat ja kiertueella äänitettyjen keikkatallenteiden osoittauduttua erinomaisiksi niin soundiltaan kuin tunnelmaltaan, päätyi bändi toisenlaiseen ratkaisuun ja julkaisee ensimmäisenä albuminaan livelevyn – The Damage is Done – LIVE! ilmestyy 5. kesäkuuta.

”Kiertueemme Marko Hietalan matkassa meni paremmin kuin hyvin. Vastaanotto oli turneella parempi kuin olisimme koskaan uskaltaneet odottaa, saimme jengin joka ilta puolellemme, ja oheistuotemenekin sekä palautteen perusteella voisi päätellä, että teimme jotakin niin sanotusti oikein. Onneksi rundin miksaaja Kimmo Ahola, myös Nightwishin ääniteknikkona tunnettu mies, nauhoittelee innokkaasti miksaamiaan keikkoja, joten mekin pääsimme herran arkistoihin”, kertoo kitaristi Ben Varon.

”Olemme alusta asti peräänkuuluttaneet aitoa, raakaa livesoundia ja tehneet kantamme selväksi esimerkiksi taustanauhojen käytön suhteen. Uskomme, että metallimusiikin kuluttajien joukosta löytyy useita muitakin, jotka ovat kyllästyneitä viime vuosien liian nättiin menoon, jossa läppärit, klikkiraidat sekä orkesteri- ja synaraidat jyräävät riffit alleen ja lavalla seisovat muusikot ovat lähes sivuroolissa. Siinä on ihan oma fiiliksensä, kun kaikki olennainen on sovitettu neljän jäsenen kesken ja tuo keskitetty info tuutataan suoraan päin näköä helvetinmoisella volyymillä. The Damage is Done – LIVE! on tästä hyvä esimerkki: Sataprosenttisen luomu, korjailematon dokumentti siitä, miltä Oceanhoarse kuulosti ensimmäisellä kiertueellaan helmikuussa 2020!”

Lisää luettavaa