Lisää Opeth-herkkuja: Mainio erikoisjulkaisu koristaa syksyä

Music For Nations julkaisee Opethin Deliverance– ja Damnation -albumit tuplapakettina 30.10. Lokakuu on siis varsin mainio ajanjakso suomalaisille Opeth-faneille, sillä tukholmalaisyhtyehän konsertoi Ghost Reveries -levyn juhlinnan merkeissä Helsingin Kulttuuritalolla lokakuun alkupuolella.

Mutta niin: samoissa studiosessioissa aikoinaan nauhoitetut Deliverance– ja Damnation julkaistiin erikseen vuosina 2002 ja 2003.

Nyt albumit ilmestyvät samassa paketissa niin cd-muodossa kuin vinyylinäkin. Cd-paketista löytyy neljä levyä ja vinyyli on kolmen levyn mittainen. Pitkäsoittojen uusista miksauksista (stereo ja 5.1) vastaavat Bruce Soord (Deliverance) ja Steven Wilson (Damnation).

– Stevenin 5.1-miksaukset soundaavat mielettömiltä. Bruce on puolestaan antanut Deliverancelle kokonaan uuden elämän ja olen itsekin rakastunut levyyn taas vaihteeksi. Erityisesti Martin Lopezin rumpusoundit ovat nyt todella hyvät, hehkuttaa Opethin laulajakitaristi Mikael Åkerfeldt.

– Olen myös jaksanut ihmetellä, miten outo levy Deliverance itse asiassa on! Miten ihmeessä me teimme tällaisia biisejä silloin?

Muistellaanpa pitkäsoittoja hieman: