Listamenestyjä Sturm Und Drang jättifestari Wackenin lavalle

2.8.2007 12:40

Vaasalaisen Sturm Und Drangin ura etenee jättiharppauksin. Uusimpien uutisten mukaan "teinihevareiden" Learning To Rock -debyyttialbumi julkaistaan Saksassa. Vetoapua myyntiodotuksille antaa se, että Sturm Und Drang on levyttänyt Forever-kappaleensa uudelleen saksalaislegenda Udo Dirkschneiderin (mm. Accept) kanssa.

Vaasalaisen Sturm Und Drangin ura etenee jättiharppauksin. Uusimpien uutisten mukaan "teinihevareiden" Learning To Rock -debyyttialbumi julkaistaan Saksassa. Vetoapua myyntiodotuksille antaa se, että Sturm Und Drang on levyttänyt Forever-kappaleensa uudelleen saksalaislegenda Udo Dirkschneiderin (mm. Accept) kanssa.

– Törmäsimme Udoon ensimmäisen kerran alkukesällä Sweden Rock Festivalilla. Olen kova Accept-fani, joten miehen tapaaminen oli aivan mahtavaa. Vielä kovempaa oli kuitenkin tiedossa… Udo katsasti keikkamme ja piti näkemästään. Kohtasimme Dirkschneiderin myöhemmin Saksassa ja hän kertoi meille paljon hurjia tarinoita vuosistaan rokkitähtenä, Sturm Und Drangin kitaristilaulaja André Linman sanoo.

– Kaikista hienointa on kuitenkin se, että Udo lähti ilolla mukaan tekemään Forever-biisin uutta versiota. Onhan se aivan sanoinkuvaamaton fiilis, kun oman kappaleemme laulajana vetelee Udo Dirkschneider!

Sturm Und Drang on tulkinnut livenä useitakin lainabiisejä ja nyt eräs näistä on ikuistettu studio-olosuhteissakin. Kyseinen kappale on Judas Priestin Breaking The Law.

– Meillä oli toki muitakin vaihtoehtoja, mutta päädyimme Breaking The Law’n nauhoittamiseen, sillä Judas Priest on ehdoton ykkösidolimme. Sturm Und Drangia ei olisi olemassakaan ilman tätä brittilegendaa.

Tulevana viikonloppuna Sturm Und Drang ottaa taas yhden askeleen, kun ryhmä astelee kriittisen yleisön sekä ison toimittajajoukon eteen Wackenin legendaarisilla hevifestareilla.

– Odotukset ovat kovat… Jännitys kasvaa koko ajan! Tosin olemme joutuneet aika moniin jänniin paikkoihin aikaisemmin tänä kesänä, joten tuskinpa Wacken aiheuttaa lopulta sen isompia sydämentykytyksiä. No, menee miten menee, mutta perjantaina vedetään Saksassa ja Kokkolarockissa.

Eräs Linmanin mainitsemista "jännistä paikoista" sattui alkukesän Provinssirockiin. Sturm Und Drang hälytettiin paikalle pikavauhtia paikkaamaan huterin syin keikkansa perunutta Amy Winehousea. Eikä siinä suinkaan kaikki; konsertti näytettiin osittain suorana televisiosta ja nauhoitettiin radiokäyttöä varten.

– Olimme tulleet edellisyönä keikalta Untorockista Utajärveltä ja kaikki soittokamat olivat vielä pakattuna, joten Seinäjoelle lähtö tapahtui ripeästi. Saimme muuten puhelinsoiton vain nelisen tuntia ennen esiintymisaikaa, eikä siinä ehtinyt pahemmin jännittää televisiolähetystä tai mitään muutakaan. Suurin kysymysmerkki taisi olla se, että löydämmekö nopealla varoitusajalla tarvittavan määrän vanhempia ajamaan meidät Vaasasta Seinäjoelle, Linman muistelee.

– Musiikillamme ei tietenkään ole mitään tekemistä Amy Winehousen materiaalin kanssa, mutta sinne Isoon Telttaan tullut jengi vaikutti kuitenkin aika tyytyväiseltä – no, hardcoreimmat Amy-fanit jättivät varmasti tulematta paikalle.

André, käsi sydämelle, bändin vauhti on todella kova. Huimaako yhtään?

– Ei oikeastaan, usko tai älä! Olemme vain äärettömän iloisia, että asiat etenevät hyvällä tahdilla. Olisi varmasti paljon ikävämpää jos mitään ei tapahtuisi yrityksestä huolimatta… Mutta toki ymmärrämme myös olevamme hyvin onnekkaita. Kovin moni yhtye ei saa uralleen tällaista starttia!

sturmunddrang.fi

Lisää luettavaa