Lorden Israel-boikotti kuohuttaa edelleen: nyt radiolegenda Howard Stern lataa täyslaidallisen ”paskapääksi” kutsumansa laulajattaren niskaan

Lorde Lollapaloozassa 2014

Yhdysvaltalainen radiopersoona Howard Stern on ottanut tiukasti kantaa poptähti Lorden päätökseen peruuttaa paljon ennakkokohua aiheuttanut Israelin-konserttinsa. Mies kutsui Conseque of Soundin mukaan viime viikon SiriusXM-kanavan ohjelmassaan Lordea muun muassa ”paskapääksi” ja ihmetteli, miksi tämä perui keikkansa Tel Avivissa, mutta aikoo silti esiintyä Venäjällä, joka kuitenkin ”aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia ympäri maailmaa, terrorismi mukaan lukien.”

”Hänellä ei ole mitään ongelmia Venäjän kanssa”, Stern totesi vuodatuksessaan. ”Ainoa paikka maailmassa, jossa hän ei voi esiintyä on Israel. Mitä luulet siellä olevan meneillään? Mikä yksi asia Israelissa poikkeaa kaikista muista? Siellä on juutalaisia… toivottavasti Lordella on hauskaa Venäjällä.”

Lorden päätös peruuttaa keikkansa palestiinalaisten huonon kohtelun vuoksi on kerännyt suitsutusta Roger Watersin, Peter Gabrielin, Tom Morellon, Brian Enon, Kathleen Hannan, Viggo Mortensenin, Mark Ruffalon ja John Cusackin kaltaisilta tähdiltä, mutta myös kirvoittanut soraääniä Sternin lisäksi muun muassa rabbi Shmuley Boteachilta sekä näyttelijätär-koomikko Roseanne Barrilta.