Loudwire listasi vuotta 1989 määrittäneet metallibiisit – Stratovarius mukana kovassa seurassa

Loudwire on julkaissut listan vuotta 1989 määrittäneistä metallikappaleista. Tukkametallin ratsastaessa kohti vääjämätöntä tuhoaan ja metalin äärimmäisempien muotojen noustessa kohti valtavirtaa, 80-luvun viimeisenä vuotena päästiin nauttimaan melkoisesta määrästä mitä mielenkiintoisinta raskasta rockmusiikkia.

Tämä näkyy myös Loudwiren listalla, jossa on mukana kappaleita kuten Acceptin X-T-C, Black Sabbathin Headless Cross, Candlemassin Under the Oak, Faith No Moren From Out of Nowhere, King Diamondin Sleepless Nights, Motley Cruen Kickstart My Heart sekä Sepulturan Inner Self.

Ilahduttavasti listalta löytyy myös suomalaisväriä power metal -pioneeri Stratovariuksen muodossa. Orkesterilta on kelpuutettu mukaan sen debyyttialbumilta löytyvä Future Shock.

”Stratovariuksen Fright Night -debyytti ei ollut välttämättä metallimaailman suurin puheenaihe vuonna ’89, mutta se oli merkki power metalin kansainvälistymisestä ja Suomen panos alati kasvaville markkinoille”, julkaisu kirjoittaa. ”Ottamalla mallia Yngwie Malmsteenilta, Rainbow’lta (tsekkaapa ilmiselvät viittaukset Gates of Babyloniin) ja Helloweenilta, Stratovariuksen edistynyt kitarailotulitus kaikui ympäri heidän kotimaataan, epäilemättä tavoittaen myös nuoren Alexi Laihon, joka korotti panoksia entisestään Children of Bodomin perustamisen myötä.”

Voit käydä lukaisemassa listan kokonaisuudessaan täällä.