”Se on luonteeltaan väkivaltainen” – Marilyn Mansonin uusi levy syntyi Antichrist Superstarin maisemissa

Marilyn Manson on viime aikoina ollut uutisissa lähinnä negatiivisissa merkeissä sekoiltuaan viime kiertueensa keikoilla, mutta ei tällä kertaa. Pikemminkin päinvastoin.

Manson nimittäin kertoi Rolling Stone -lehdelle tulevan levynsä – SAY10 nimeltään – muistuttavan paljon läpimurtolevy Antichrist Superstaria (1996) ja sitä seurannutta Mechanical Animalsia (1998). Say10 jopa syntyi samoissa maisemissa kuin Antichrist Superstar eli New Orleansissa, jossa Manson kävi Salem-sarjan kuvauksissa.

– Se tosiaan palautti mieleeni muistoja Antichristista, jonka julkaisusta tulee lokakuussa muuten sattumalta kuluneeksi 20 vuotta, Manson toteaa.

Salem-sarjassa kuvataan paikan yliluonnollisia elementtejä hyvin autenttisesti. Kaikki se voodoo ja noituus oli osa sitä ympäristöä, missä tein Antichristia. Ehkä paluu niihin maisemiin herätti mojoni taas henkiin.

– Uusi levy on luonteeltaan väkivaltainen, mutta se ei ole samalla tapaa tunteellinen kuin Antichrist. Nautin suuresti sen tekemisestä, enkä malta odottaa, että ihmiset kuulevat se. Moni tulee varmasti yllättymään.

Julkaisupäivää ei vielä ole virallisesti vahvistettu, mutta Manson kertoi Alternative Press Music Awardsien aikana levyn ilmestyvän ystävänpäivänä.

Lopuksi palataan ajassa 20 vuotta taaksepäin ja muistellaan, miltä se meno Antichrist Superstarin aikaan oikein näytti ja kuulostikaan: