Maailman myydyimmän albumin tuottaja ampuu kovilla nykypoptähtiä kohtaan – ”Tarvitsemme enemmän biisejä, emme koukkuja”

31.1.2018 21:04

Quincy Jones istui vastaavan tuottajan pallilla, kun Michael Jackson levytti Thriller-levynsä (1982). 1950-luvulla uransa aloittanut veteraani ei kuitenkaan katso pelkällä hyvällä tämän päivän listaykkösiä ja GQ-lehden tuoreessa haastattelussa mestari Q ampuu kovilla Taylor Swiftiä kohti.

– Tarvitsemme enemmän biisejä. Vittu biisejä, emme koukkuja, Quincy Jones laukoo.

GQ:n toimittaja Chris Heath toteaa haastattelussa, että monet pitävät Swiftiä yhtenä sukupolvensa suurista laulunkirjoittajista, johon 84-vuotias legenda-Grammylla palkittu Jones totesi, että ”mikä nyt sattuu olemaan kenenkin makuun”. Ongelma Swiftissä on Jonesin mukaan siinä, ettei tämä tiedä mitä tekee.

– Aina siitä asti, kun olin pieni lapsi, olen kuullut ihmisistä, jotka eivät halua tehdä sitä työtä. Se vaatii työtä. Ainoa paikka, josta löydät menestyksen ennen työtä, on sanakirja. Ja sekin johtuu vain aakkosjärjestyksestä.

Quincy ei kuitenkaan kieltäytyisi, jos häntä pyydettäisiin tekemään yhteistyötä Swiftin kanssa. Aivan vaivatta se ei kuitenkaan onnistuisi.

– Kappale on se juttu – sitä ihmiset eivät tajua. Loistava kappale voi tehdä maailman huonoimmasta laulajasta tähden. Huonoa kappaletta ei pelasteta edes kolmella maailman parhaalla laulajalla. Opin sen 50 vuotta sitten, tuottajalegenda opettaa nuorempiaan.

Jonesia ei hetkauta ollenkaan se, että ihmiset pitävät Swiftiä hyvänä muusikkona. Hänen mukaansa he eivät tiedä mistä puhuvat.

– He eivät tiedä. Olen tullut ja mennyt seitsemän vuosikymmenen verran läpi tätä paskaa. Olen nähnyt sen kaiken. Nähnyt kuinka se toimii. Väliinpitämättömyys ei ole mikään juttu.

Vanha kunnon Quincy ei kuitenkaan lyttää nykypäivän popmusiikkia täysin. Herra tunnustautuu haastattelussa muun muassa Kendrick Lamarin, Bruno Marsin, Draken, Mary J. Bligen ja Jennifer Hudsonin faniksi.

 

Lisää luettavaa