Maailmassa on nyt käytännössä kaksi Judas Priestiä – KK Downing heittää suoran haasteen vanhalle bändilleen

Kitaristi KK Downingin ja Judas Priestin välillä on kipunoinut jo pitkän aikaa. Priestin perustajajäseniin kuulunut Downing jätti yhtyeen vuonna 2011, mutta myöhemmin mies on harmitellut useampaankin otteeseen, ettei häntä ole enää kysytty mukaan orkesterin uudemmille tuotoksille. Mielenmuutos saattaa liittyä rahahuoliin, sillä Downingin golfrata-hanke seilasi muutama vuosi sitten karikolle, mikä pakotti muusikon muun muassa myymään oikeuksiaan Judas Priestin tuotantoon.

Downingia siis ei kaivata takaisin vanhaan bändiin, mutta nyt kitaristi marssittaa esille oman KK’s Priest -yhtyeensä. Tavallaan bändi on kuin kilpaileva versio Judas Priestistä, sillä mukana on myös vuosina 1996–2003 Priestissä laulanut Tim ”Ripper” Owens. Priestissä 1970-luvun lopussa rumpaloineen Les Binksin piti olla mukana, mutta tiedotteen mukaan hän on loukannut kätensä, joten Binks nähdään vain vierailijana joillain keikoilla. Varsinaisena rumpalina uudessa yhtyeessä toimii Sean Elg, ja kokoonpanon täydentävät kitaristi A.J. Mills ja basisti Tony Newton.

KK’s Priesti julkaisee Sermons of the Sinner -debyyttilevynsö 20. elokuuta, ja nyt kuullaan ensimmäinen single. Tarkasta Hellfire Thunderbolt -biisi alapuolelta – sitä itseäänhän se on. Mielenkiintoista nähdä, miten yleisö ottaa tämän projektin vastaan!