Machine Head on mielenkiintoisessa tilanteessa – uusi(kin) video herättää vihaa nettikommenteissa, kun bändi painelee omia polkujaan

https://youtu.be/LmqMvT9E4ME

Machine Head on yksi viimeisimmistä yhtyeistä, jotka ovat joutuneet hankalaan tilanteeseen liberaalien näkökantojensa vuoksi. Laulaja Robb Flynn on kritisoinut värikkäin sanankääntein sekä Trumpin hallintoa että presidentin valtaan nostanutta kansanosaa, ja tästä hyvästä hän on nykyään merkitty mies konservatiivisempia ja oikeistolaisempia arvoja kannattavien keskuudessa.

Machine Headin uusi albumi Catharsis julkaistaan 26. tammikuuta, ja levyn ensimmäinen single Bastards oli suora taistelulaulu Trump-osaston edustamia ”pimeyden voimia” vastaan ja kulttuurillisen moniarvoisuuden puolesta. Kun kappale oli Machine Headin mittapuulla vielä niin erikoinen, että monet vanhat fanit olivat ihmeissään akustisen kitaran ja folkpunk-henkisen tykityksen keskellä, alkoi tilanne olla selvä: maailmasta löytyy nyt paljon musiikkiväkeä, joka haluaa joko periaatteesta tai uuden tyylin säikäyttämänä lytätä tulevan albumin maan rakoon.

Catharsiksen viimeisin kappaleirroitus Kaleidoscope näyttää, ettei vihainen vastaanotto ole saanut bändiä pelästymään ja varmistelemaan. Biisiin tehty video on kotikutoisine visuaalisine efekteineen varsin hämmentävä, ja nettitrolleilla riittää taas parjattavaa. Videon kommenttikenttä onkin täyttynyt kiitettävällä vauhdilla toinen toistaan värikkäämmistä haukkumaviesteistä.

Arvostusta yhtyeelle siitä, että se kulkee järkähtämättä omaa reittiään verkkopeikkojen painostuksesta huolimatta – jos nyt yhtyeen uusi musiikillinen tyyli herättää ihan ansaitustikin keskustelua. Miten mahtaa Flynn kommentoida albumin ja singlebiisien vastaanottoa haastatteluissa? Kiinnostavaa nähdä!