Machine Headin Sonisphere keskeytyi, huollossa ongelmia

Porin Sonisphere-tapahtuma ei mennyt putkeen ainakaan amerikkalaisen Machine Headin osalta. Yhtyeen kitaristi Phil Demmel pyörtyi noin puolen tunnin esiintymisen  jälkeen eikä orkesterin keikka enää jatkunut tämän välikohtauksen jälkeen. Demmelillä on taipumusta pyörtyilyyn ja yhtyeen viime vuoden lopulla tapahtunut Euroopan-kiertue Slipknotin ja Children Of Bodomin kanssa jäi myös kesken saman syyn takia.

Sonisphere sai osansa myös tullin ja italialaisen tavaramerkkejä vartioivan yrityksen Carpinvestigazionin iskusta. Osapuolet yrittivät löytää myyntikojuista laittomia bändituotteita. Laitonta materiaalia ei alustavan tiedon mukaan kuitenkaan löytynyt.

Ongelmitta jättitapahtuma ei kuitenkaan sujunut. Satakunnan Kansan nettisivujen mukaan alueen portilla oli myös jo yli sadan metrin jonot viiden jälkeen iltapäivällä. Myös kännykkäverkkojen kerrotaan ruuhkautuneen pahasti noin 60000 ihmisen saavuttua alueelle. MTV3:n sivujen mukaan ruoka- ja juomatarjoilu eivät pelanneet alkuunkaan. Myyntipisteille oli jopa puolentoista tunnin jonot ja tarjoiltava päättyi ennen aikojaan, jopa jo kello kahdeksantoista aikoihin.

Etukäteen kummastusta herätti myös se, että Sonispheren nettisivuille ei ilmestynyt yhtyeiden tarkkoja esiintymisaikatauluja. Paikan päällä ohjelmalehtisiä sitten myytiin viiden euron hintaan…

Metallican soitti seuraavat biisit:

Battery
Creeping Death
Fuel
Harvester Of Sorrow
Fade To Black
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
One
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Blackened
Nothing Else Matters
Enter Sandman
Stone Cold Crazy
Motorbreath
Seek And Destroy

fi.sonispherefestival.net