Maija Vilkkumaa laulaa rokkikulkurin myyttisen tarinan kääntöpuolesta uudella singlellään – ”Minäkin olen tuijotellut ulos ikkunasta tuskaillen rakastetun perään”

Nimensä kappale on saanut legendaarisesta kitaramallista.
2.10.2020 10:59

Maija Vilkkumaa on tänään julkaissut uuden singlen Flying V, jonka tiimoilta Vilkkumaa palaa juurilleen rokimman ilmaisun pariin. Kappale on saanut nimensä Gibsonin vuonna 1958 markkinoille tulleesta samannimisestä kitaramallista, joka on tullut tutuksi muun muassa Jimi Hendrixin, Randy Rhoadsin, Metallica-kitaristien, Michael Schenkerin, Albert Kingin, Judas Priestin K.K. Downingin sekä Megadethin Dave Mustainen kautta. Vilkkumaa itse soittaa keikoilla vaaleanpunaiseksi maalattua Flying V:tä.

”Rockmytologiassa on kerrottu lukemattomia kertoja tarinaa kulkurista, joka pahoitellen lähtee lämpimän lieden ja rakastetun luota maailman melskeisiin. Sanoo ’sisko tahtoisin jäädä, mutta’, tai jotakin muuta, ja katoaa auringonlaskuun. Flying V -biisi on tämän ikonisen tarinan toinen puoli, kertomus siitä osapuolesta, joka jää kotirantaan nyyhkimään ja odottamaan. Kun tarpeeksi kauan odottaa yksin, saattaa löytää jotain uutta ja ihan omaa – ja kun maailmanmatkaaja sitten palaa lämpimään tupaan, siellä ei olekaan enää ketään”, Vilkkumaa avaa omaelämäkerrallisen kappaleen taustoja.

”Nuorena minäkin olen tuijotellut ulos ikkunasta tuskaillen rakastetun perään, joka tuntui pitävän minua jonkinlaisena varasuunnitelmana. Mutta sydänsurut eivät ole maailmanloppu, ja oman, yksinäisen ajan voi käyttää siihen että tekee jotakin itselle merkityksellistä. Löytää oman juttunsa ja lakkaa ripustautumasta toisen ihmisen hyväksyntään ja huomioon. Kohtaa uusia ihmisiä, jotka ottavatkin vastaan, taputtavat, tahtovat lisää.”

”Nykyään ajattelen, ettei pidä toivoa surutonta elämää – mutta pitää löytää oma merkityksellinen juttunsa, oma Flying V:nsä, sillä se auttaa surujen yli.”

Lisää luettavaa