Marko Hietalalta kysyttiin, voisiko laulava basisti palata vielä Nightwishin riveihin – ”Harkitsisin sitä, mutta…”

16.3.2024 09:00

Entinen Nightwishin laulaja-basisti Marko Hietala vieraili äskettäin brasilialaisen Ibagenscastin haastattelussa. Juttutuokion aikana Hietalalta kysyttiin, voisiko hän osallistua yhtyeen ns. klassisen kokoonpanon hypoteettiseen yhteenpaluuseen, joko juhlakiertueiden tai jopa uuden musiikin merkeissä.

”Hmm, harkitsisin sitä”, Hietala vastaa. ”Mutta organisaatiota pitäisi tarkastella lähemmin, ja joiltain osin sitä pitäisi myös purkaa. Sillä bisnespuoli ja kuinka ihmiset sillä saralla toimivat, oli yksi suurimmista syistä lähdölleni.”

”Olen huomannut, että olen kaikissa bändeissäni luultavasti rohkein persoona ja minulla on sisäistä voimaa olla rehellinen ja reilu. Olen se, joka pitää yllä oikeudenmukaisuutta ja huolehtii eniten muista”, Hietala jatkaa. ”Huomasin näistä asioista olleen viimeisinä vuosina puutetta, joten tuollaiset asiat olisi hoidettava ensin kuntoon. Nightwish oli iso osa elämääni ja seisoin aina tiukasti musiikin takana, sillä rakastan tehdä monipuolista ja kunnianhimoista musiikkia missä riittää erilaisia tunnelmia aina herkistelystä suurelliseen metallin paukkeeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Musiikillisesti en kadu mitään. Olen onnellinen ja ylpeä että sain olla osa sitä. Mutta tavat joilla asioita hoidetaan ja asenteet, kuka puhuu kellekin ja mistä, ovat sellaisia juttuja joita lähtisin purkamaan ja tekemään kaikesta läpinäkyvämpää.”

Hietala ilmoitti Nightwish-erostaan tammikuussa 2021. Hänen tilallaan yhtyeessä soittaa tätä nykyä Jukka Koskinen.

Lisää luettavaa