Mars Voltan taru ei ole kokonaan loppu, sanoo kitaristi – Puhuu myös tulevista soololevyistään

Uutisoimme hiljattain Omar Rodríguez-Lópezin julkaisevan vuoden loppuun mennessä 12 sooloalbumia. Tuottelias kitaristi kertoi Rolling Stone -lehdelle haluavansa tulevaisuudessa herättää eloon myös vuonna 2013 pillit pussiin laittaneen Mars Voltan.

– Paljon on vielä tekemättä Mars Voltan kanssa, ennen pitkää aktivoidumme vielä. Alkuperäisestä Voltasta on jäljellä enää neljä jäsentä, sillä Ikey Owens (koskettimet) ja Jeremy Ward (ääniefektit) eivät ole enää keskuudessamme. Mutta Jon Theodore (rummut) ja Eva Gardner (basso) ovat, mistä olemme kiitollisia. Ja jokainen tosifani tietää, että tässä ryhmässä on sitä oikeaa kemiaa, Rodríguez-López toteaa.

– Joten heti kun kaikilla on aikaa, luulen että jotain tapahtuu. Minulla on sellainen kutina. Elämällä on hassu tapa järjestää palaset kohdilleen.

Mars Voltan paluu tuskin tapahtuu kuitenkaan ihan hetkessä, sillä Jon Theodore soittaa tätä nykyä Queens Of The Stone Agessa, Eva Gardner kiertää Gwen Stefanin bändissä ja Omarilla itsellään on kiireitä At The Drive-Inin kanssa.

Omarin tulevat 12 sooloalbumia eivät sen sijaan vie juurikaan aikaa, sillä levyt on äänitetty jo ajat sitten. Vanhimmat äänitykset ovat vuodelta 2008.

– Lopetin soolomateriaalin tekemisen vuonna 2013. Päädyimme juttelemaan levy-yhtiö Ipecacin kanssa ja suunnittelimme tekevämme jotain yhdessä. He tiedustelivat, onko minulla levyjä ja totesin, että saattaa ollakin. Lähetin heille pöytälaatikkokamaa ja he pitivät niistä. Joten yhtiöstä ehdotettiin, että tehdään saman tien sarja levyjä, sillä he todella pitivät lähettämästi kamasta, Rodríguez-López kuvailee prosessia.

– Homma alkoi kiinnostaa minuakin ihan uudella tavalla ja pohdimme, millä tavalla se olisi parasta hoitaa. Onnekseni minulla on loistava miksaaja Chris Common, joka käytännössä asuu studiossani. Annoin hänelle kaikki kovalevyt ja sanoin, ”tässä on soolomateriaalia vuodesta 2008 vuoteen 2013 – voisitko käydä ne läpi, miksata albumit ja lähettää ne Ipecacille, jooko?”, kitaristi nauraa.