Meat Loaf pyytää fanejaan boikotoimaan kesällä ilmestyvää rock-oopperan juhlaversiota – ”Meitä on kusetettu vuodesta 1981 saakka”

8.5.2017 13:12

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Meat Loafin klassisen rock-oopperan Bat Out Of Hellin ensimmäisen osan julkaisusta. Levy-yhtiö Sony aikoo sen kunniaksi julkaista levystä uusintapainoksen bonuskappaleiden kera. Michael Aday eli Meat Loaf itse ei kuitenkaan ole aiheesta yhtään innoissaan vaan pyytää fanejaan välttämään uusintajulkaisua kuin ruttoa.

Levy julkaistiin aikanaan Epic-levymerkin kautta, jonka Sony osti vuonna 1987. Meat Loafin mukaan hän ja levyn säveltänyt Jim Steinman eivät ole saaneet levystä minkäänlaisia tuloja vuosikausiin vaan kaikki rahat menevät ”ahneen levy-yhtiön taskuun”. Eikä tässä tapauksessa puhutakaan sitten ihan pienistä summista, sillä Bat Out Of Hell lukeutuu yhdeksi maailman myydyimmäksi levyksi ja sen myyntiluvut huitelevat jossain 43-45 miljoonan paikkeilla.

”Sony aikoo julkaista jälleen yhden typerän version Bat Out Of Hellistä vain takoakseen lisää rahaa. Tiedoksi teille jotka ette vielä tiedä, minä ja Jim emme saa levystä rojalteja emmekä ole koskaan saaneet. Levy-yhtiö vahvistaa myyneensä ainakin 44 miljoonaa kopiota ja Jim ja minä olemme saaneet vain roposia. Meitä on kusetettu vuodesta 1981 saakka”, Loaf kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Meat Loaf neuvoo fanejaan boikotoimaan julkaisua ja sijoittamaan rahansa mieluummin hänen ja Steinmanin työstämään Bat Out Of Hell -musikaaliin, jota esitetään parhaillaan Lontoossa heinäkuun loppuun saakka. Aiheesta uutisoi ensimmäisten joukossa Noise11.

Lisää luettavaa