Megadeth-basisti kertoo tuntojaan Dave Mustainen syöpädiagnoosista: ”Olemme optimistisia hoitojen suhteen”

Megadeth-pomo Dave Mustaine järkytti metallimaailmaa eilen ilmoittamalla sairastuneensa kurkkusyöpään. Uutinen on koskettanut suuresti niin miehen kollegoita kuin fanejakin, mutta tietenkin aivan erityisesti laulaja-kitaristin lähipiiriä.

Yksi epäilemättä Mustainen läheisimmistä ystävistä on basisti David Ellefson, joka pääsi kertomaan tunnoistaan tuoreeltaan The Classic Metal Show’n haastattelussa.

”Olimme valmistautuneet melkoisen pommin pudotukseen tietässämme, että meidän tulee tiedottaa asiasta”, Ellefson kertoo. ”Ajatukset ja rukoukset ovat aina tervetulleita. Dave on aloittanut hoitonsa. Olemme olleet lähes puolitoista kuukautta Nashvillessa työstämässä seuraavaa Megadeth-levyä, ja olemme tavallaan seuranneet asioiden etenemistä edessämme. Ja asiat menevät eteenpäin Daven aloitettua hoitonsa.”

”Yhtäkkiä tästä kaikesta tuli todellisuutta, jossa Daven täytyy noudattaa lääkärien neuvoja, eikä hän voi samaan aikaan saada syöpähoitoja ja soittaa suuria rockkonsertteja”, mies jatkaa. ”Joten meidän oli pakko todeta, että nyt täytyy painaa jarrua. Meidän tulee tehdä tästä ykkösprioriteetti. Ja siitä tiedotteessa olikin kyse – halusimme kertoa tästä ja tehdä selväksi, että joitakin konsertteja täytyy perua, kunnes asiat järjestyvät. Aiomme kuitenkin pitää MegaCruisen. Se on valtava asia, johon kuuluu monia ihmisiä, emme ole varmoja Megadethin osallistumisesta, ennen kuin tiedämme lisää Daven tilanteesta ja hoitojen edistymisestä. Mutta olemme optimistisia sen suhteen, että kenties voimme jossain muodossa, tai kenties koko bändi voimin osallistua siihen. Tällä välin olemme työstäneet uutta albumiamme, ja se edistyy hyvin.”

”Dave ja minä olemme käyneet yhdessä läpi kaikenlaista paskaa”, Ellefson lisää. ”Ylä- ja alamäkiä, huumekoukkuja, eroja ja sovintoja ja kaikkea, mitä vain niiden väliin mahtuu. Ja tämä on taas yksi sellainen asia. Suhtaudumme hoitoihin optimistisesti. Onnistumisprosentti on aika suuri, joten tähän liittyy paljon optimismia.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan yltä.