Megadeth-kippari vaikuttaa olevan todella innoissaan Teemu Mäntysaaresta: ”Olen etsinyt hänen kaltaistaan soittajaa jo pitkään”

14.4.2024 13:49

Megadeth-luotsi Dave Mustaine jutusteli hiljattaisessa Alejandrosisin haastattelussa yhtyeen pitkäaikaisen kitaristin Kiko Loureiron lähdöstä ja tämän korvaajaksi nostetusta Teemu Mäntysaaresta.

”Voin kertoa, että Kikon lähtö oli katkeransuloinen juttu”, Mustaine sanoo. ”Kiko on todella hyvä isä, hän rakastaa perhettään ja ammattiaan. Hän on upea kitaristi ja hyvä ystävä sekä minulle, bändille että Megadethin faneille. Saimme tietää, että Kikon poissaolo rasitti ja aiheutti stressiä hänen perheelleen,  ja tiesimme, ettei tilanne tulisi paranemaan; luvassa olisi vain lisää keikkoja ja tien päällä vietettyä aikaa. Hänellä on kolme pientä lasta. Joten hänen paikkansa on kotona. Olimme kaikki asiasta yhtä mieltä ja päätimme nostaa varamiehen hänen tilalleen. Teemu tuli ja auttoi meitä hetken aikaa kunnes tajusimme, että on luultavasti parasta pitää kiinni Teemusta, ja että Kiko astuu syrjään ja huolehtii pienokaisistaan kunnes kaikki on taas hyvin.”

Mustaine lisää olevansa vaikuttunut Mäntysaaren teknisestä osaamisesta.

”Teemu on hurja kaveri”, Mustaine sanoo. ”Olen etsinyt hänen kaltaistaan soittajaa jo pitkään. Pyydän häntä opettelemaan biisin, ja hän opettelee sen. Pyydän häntä opettelemaan soolon, ja hän opettelee sen. Pyydän häntä opettelemaan lauluosuuden, hän opettelee sen. Hänellä on mahtava oikea käsi. Hyvin älykäs. Samanlainen kuin minulla. Rakastan katsella hänen soittoaan ja treenaamistaan, sillä hän oppii niin nopeasti kuin nyt yleensä on mahdollista, ja se on saanut minut innostumaan taas soittamisesta. En pitänyt kitaraa sellaisena juttuna, jonka parissa touhuaisin joka päivä. Toisinaan saatoin laskea kitaran käsistäni pariksi päiväksi. Heti siitä lähtien kun Teemu liittyi remmiin, olen ollut valmis — olen valmis lämmittelemään, treenaamaan, käymään sooloja läpi ja vittu tykittelemään.”

”Juttelen Teemun kanssa ja saatan sanoa: ’Hei Teemu, meidän täytyy lisätä yksi biisi settiin.’ ’Okei. Mikä biisi?’ ’Mitä? Okei. Mikä biisi? Pilailetko? Tiedätkö yhtään, kuinka paljon olen saanut viimeiset 30 vuotta rukoilla saadakseni muita kitaristeja opettelemaan jonkun toisen soittaman soolon. Ja sitten sinä tulet kuvioihin ja pikkailet tuosta vain menemään kuin söisit aamiaismuroja. Jösses.'”

”Olen todella innoissani, en malta odottaa että näette tämän kaverin”, Mustaine päättää.

Lisää luettavaa