Megadeth-kitaristi Teemu Mäntysaari kommentoi pestiään – ”Minusta ei tunnu, että luovuudelleni olisi asetettu mitään rajoja”

8.7.2024 11:46

Megadeth-kitaristi Teemu Mäntysaari puhui pestistään thrash metal -legendan riveissä uudessa ex-The Hourglass -kitaristi Rudi Messiahin haastattelussa.

Mäntysaarelta kysyttiin muun muassa, miltä tuntuu esittää Chris Polandin, Jeff Youngin, Marty Friedmanin, Chris Broderickin ja Kiko Loureiron alunperin äänittämiä sooloja.

”Suhtaudun siihen hyvin rennosti”, Mäntysaari sanoo. ”Tuntuu tietenkin mahtavalta soittaa bändissä, jonka fani on ollut jo pitkään, ja soittaa fanittamiensa tyyppien sooloja. Se tuntuu todella upealta. Eikä minusta tunnu että luovuudelleni olisi asetettu mitään rajoja. Olemme puhuneet uusista riffi-ideoista ja Dave [Mustaine] on ollut hyvin avoin sille, että me muutkin  bändissä tarjoamme ideoitamme. Sitä alamme tekemään hyvin pian. Tähän mennessä minulla on ollut kädet täynnä töitä opiskellessani katalogia. Lisäämme settiin biisejä reissun edetessä. Se on ollut todella hauskaa.”

”Työskentelemme aina jammailuhuoneessa backstagella ja lisäämme settilistalle biisejä, joita kundit eivät ole soittaneet ehkä 10-15 vuoteen”, Mäntysaari jatkaa. ”Se on oppimiskokemus heillekin, kun he joutuvat opettelemaan kappaleita, joita eivät ole soittaneet välttämättä koskaan tai ainakaan pitkään aikaan. Olemme tähän mennessä keskittyneet siihen ja lisänneet repertuaatiin melko paljon biisejä sen jälkeen kun liityin mukaan. Se on ollut todella hauskaa, inspiroivaa ja opettavaista. Olen saanut paremman kuvan katalogista ja erilaisista biiseistä, joita he ovat aiemmin esittäneet. Olen tietenkin kuullut niitä levyiltä, mutta en ole koskaan opetellut niitä yksityiskohtaisesti.”

Lisää luettavaa