Megadethin Dave Mustaine haluaa Slayerin palaavan vielä yhtä Big Four -konserttia varten – ”Se on ollut toiveissani jo pitkään”

Kaikki riippuu Metallicasta, sanoo Mustaine.

Metallica, Slayer, Megadeth ja Anthrax, jotka lasketaan niin sanottuun thrash metalin ”neljään suureen” eli Big Fouriin, tekivät harvinaislaatuisia yhteiskeikkoja vuosina 2010 ja 2011. Nelikosta Slayer lopetti toimintansa vuonna 2019, mutta kolme muuta yhtyettä porskuttavat yhä vahvasti eteenpäin.

Tuoreessa Songfacts -sivuston haastattelussa Megadethin nokkamies Dave Mustaine sanoo haaveilevansa vielä yhdestä Big Four -konsertista, jossa tämä alkuperäinen nelikko luovuttaisi soihdun seuraavan sukupolven ”neljälle suurelle”, kuka ikinä siihen joukkoon sitten kuuluukin. Mustainen haaveen toteutuminen tosin vaatisi sitä, että Slayer palaa eläkkeeltä ja Metallica saadaan innostumaan asiasta.

”Se on ollut toiveissani jo pitkään ja olen kysellyt keikan perään uudestaan ja uudestaan. Mutta [Metallican] tyypit eivät ole innostuneita. Heistä se on kiinni”, Mustaine toteaa.

”Sellainen olisi mielestäni symbolisesti todella hieno juttu, vaikka se olisikin vain se yksi keikka. Voisimme järjestää sen Los Angelesin Coliseumissa – Slayer on Los Angelesista, joten he pääsisivät näppärästi kotiin keikan jälkeen. ”

Entä kuka sitten Mustainen mielestä kuuluu tähän ”uuteen neljään suureen”? Suoraa vastausta ei Megadeth-johtaja anna, mutta heittää muutamia nimiä ilmoille, kun tältä kysytään, keitä kitaristeja tämä arvostaa ja ihailee.

”Monet joka huushollissa tunnetut nimet kuuluvat ilman muuta tähän. Arch Enemyn Michael Amott, Jeff Loomis esimerkiksi. Sekä Lamb of Godin ja Triviumin soittajat. He ovat esimerkiksi todella hyviä siinä, mitä tekevät.”