Melankoliset tunnelmametallistit seesteisenä ja toiveikkaana – Hanging Gardenin viimeisin video syntyi ex tempore -ideasta

https://youtu.be/Xg0AYdsJopQ

Navigator löytyy yhtyeen marraskuussa julkaistulta viimeisimmältä albumilta.

Marraskuussa kuudennen albuminsa Into That Good Night julkaissut tunnelmametalliyhtye Hanging Garden päättää uuden levynsä videoiden sarjan Navigator-kappaleeseen tehdyllä lyhytelokuvalla. Kyseessä on seesteinen ja toiveikas hengähdystauko ennen levyn musertavan raskasta ja melankolista päätösraitaa. Itse video syntyi erikoisella tavalla kitaristi Jussi Hämäläisen ex tempore -ideasta.

”Olimme jälleen kosketinsoittaja Nino Hynnisen mökillä koko bändin voimin ottamassa promokuvia ja lämmittelimme sessioiden jälkeen puulämmitteistä paljua. Jussin katse jäi kiinni majakkaa muistuttavaan pihavaloon, jonka ohitse saunan ja paljun aikaansaama savu lipui siivilöiden sen valoa. Hän laittoi minut juosten hakemaan kameran parin sadan metrin päästä päärakennukselta ja video kuvattiin siinä ja silloin käyttäen rikkinäistä puutarhatuolia kameranjalkana”, kertoo laulaja Toni Toivonen.

”Mielestäni video vangitsi onnistuneesti tuon pimeän ja jo kylmenevän loppukesän illan tunnelman. Se mikä videosta jää näkymättä, on Riikan katseen suunnassa parin metrin päässä paljussa lilluvat loput orkesterin jäsenet!”