Melkoinen yllätys: Yö julkaisi uuden kappaleen, laulajana edesmennyt Olli Lindholm

10.2.2023 10:03

Tästä tuli tunteikas päivä kaikille Yön musiikin ystäville. Keskuuteemme ilmaantui nimittäin yhtyeen arkistoista löytynyt kappale, jonka lauluosuudet hoitaa 12.2.2019 pois nukkunut Olli Lindholm. Kuuntele Viimeiseen auringonlaskuun yläpuolelta.

Antti Kleemolan säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama kappale on taltiointi vuodelta 2018. Biisin ovat tuottaneet Jari Latomaa ja Mikko Kangasjärvi. ”Viimeiseen auringonlaskuun oli työn alla Mitä jos mä rakastan -studioalbumillemme, mutta jostain syystä se ei mielestämme silloin sopinut kokonaisuuteen. Jonkin verran lisätyötä kappaleen valmistaminen julkaisukuntoon on vaatinut, mutta lopputuloksena on upea ja koskettava biisi, jossa on kuultavissa kaikki ne tunnusmerkit, joista Yö on aina opittu tuntemaan”, yhtye kommentoi tiedotteessa.

Kappale tulee julki myös kymppituumaisena vinyylipainoksena, ja kappaleen myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle. Keikalla Yön voi nähdä 24. maaliskuuta, kun 40 vuotta Yötä -juhlakonsertti järjestetään Nokia-areenalla.

Lisää luettavaa