Menikö ehkä vuoden kovin melodeath-biisi ohi? Korjaapa tilanne saman tien!

https://www.youtube.com/watch?v=6FJlxMPE5b0

Kotkalainen Omnium Gatherum julkaisee odotetun The Burning Cold -studioalbuminsa 31. elokuuta.

Melodisen death metalin parissa jo yli kaksikymmentä vuotta viihtynyt yhtye on ennakoinut tulevaa pitkäsoittoa Gods Go First -kappaleella, jonka pariin pääsee tuossa yläpuolella.

Biisihän on niin sanotusti erittäin kova, ja se tarjoaa suunnilleen kaikkea, mitä toivoa saattaa – ja vähän enemmänkin. Sillä onhan niin, että Omnium Gatherum on aina ammentanut vaikutteita esimerkiksi AOR:n maailmasta, ja tämän ansiosta yhtye on vuodesta toiseen onnistunut kuulostamaan hyvinkin omaehtoiselta.

Mutta katsotaanpa, mitä Omnium Gatherumin kitaristi Markus Vanhala sanoo Gods Go First -teoksesta:

– Lähtökohtaisesti tarkoituksena oli tehdä rehellistä metallia sen tarkemmalti genrettämättä ja tämmöistä pukkasi tällä kertaa. Löytyyhän sieltä ainakin dödöä, kasaria, melodiaa sekä ryskettä, ja olemme itse kovasti tyytyväisiä lopputulokseen,

– Biisi esittelee myös hieman uudistunutta, ja samalla tanakoitua OG-linjausta. Termi ”uudistunut” viittaa tässä tapauksessa ehkäpä eniten bändin uuteen moottoriin, turboahdettuun turkulaiseen rumpali-ihmetys Tuomo Latvalaan, jonka työskentely on tuonut melko oivaa boostia koko hommaan. Kitarasooloilua löytyy yli minuutin (!) verran, mutta kannut varastavat niissäkin kohdissa huomion!

– Kappaleen lyyrinen anti on Yodaa lainaten ”do or do not, there is no try”. Siis suomalaista mentaliteettia, eli hommat tehdään joko perkeleen hyvin tai ei sitten ollenkaan. Miksi lähteä vain kokeilemaan, ja välimallin ratkaisut on parempi jättää tekemättä ollenkaan!

Ei syytä huoleen: Soundi palaa Omnium Gatherumin maailmaan niin näillä sivuilla kuin printtilehdessäkin.