Menkää kiihottumaan Underground Rock Orchestran keikalle, koska M.A. Numminen käskee!

Lauantaina nousee käsittämätön määrä legendaa ja lahjakkuutta Tampere-talon lavalle.

Underground Rock Orchestra Someron Esakalliolla vuonna 2016.

Tampere-talon ison salin lavalle nousee tulevana lauantaina ohittamaton kokoonpano. Viime vuonna kymmenen vuoden tauon katkaissut (lue Soundin raportti Someron Esakallion-keikalta täältä), M.A. Nummisen johtama Underground Rock Orchestra tekee Tampereella harvinaisen keikan – viime vuonna yhtye kokoontui esiintymään vain kolmesti, eikä keikkakalenterissa ole tällä hetkellä muita merkintöjä.

Ja mikä kokoonpano onkaan kysesssä! Maestro Nummisen lisäksi lavalle nousevat Jukka Orma, Pave Maijanen, Antero Jakoila sekä Sami Kuoppamäki. Sekä tietenkin M.A.N:n uskollinen aisapari Pedro Hietanen! Keikalla kuullaan niin Suomen Talvisota 1939-1940 -yhtyeen materiaali kuin poimintoja Nummisen muultakin uralta. Ainakin mukana on erikoisen ajankohtainen kappale Päätösvalta, jossa lauletaan: ”Presidentti on siitin/Joka hedelmöittää maan.”

– Toivon että yleisö kiihottuu, koska meno on hurjaa! lupaa M.A. Numminen.

Tampere-talon tiedotteessa M.A. Numminen kertoo, että hänellä on ollut tasaisesti työtarjontaa kuudelle vuosikymmenelle ulottuneella urallaan.

– Kun ikää on karttunut, olen vihdoin oppinut ei-sanan, joka on hyvin tärkeä suomenkielinen sana.

Onneksi hän päätti olla käyttämättä ei-sanaa tämän keikkatarjouksen kohdalla.

– Harjoittelimme viime viikolla tällä bändillä ja täytyy myöntää, että se kuulosti ihan huipulta, iloitsee Numminen tiedotteessa.

– Musikaalisille ihmisille haluan sanoa: kuunnelkaa Pave Maijasen bassoa. Hän soittaa yllättäviä ja jyrääviä kuvioita ja aina erilaisia.

Konsertin aluksi nähdään M.A. Nummisen lyhytelokuvia ohjaajan omalla alustuksella.

– Mukana ovat esimerkiksi minun surrealistinen lyhytfilmini Vesilasi, undergroundelokuva Suomen Talvisota vuodelta 1969 sekä Tietämättömyydessään (1970), joka on eräänlainen esirap Suomessa, kertoo Numminen.

Underground Rock Orchestra:
M.A.Numminen – laulu
Pedro Hietanen – piano
Pave Maijanen – basso & laulu
Jukka Orma – kitara & laulu
Antero Jakoila – kitara
Sami Kuoppamäki – rummut