”Menkää pois, kirjoittakaa kunnollisia biisejä ja opetelkaa soittamaan” – eipä Black Sabbathillakaan ollut aluksi helppoa

27.6.2019 22:08

Englannin Midlandsissa juhlistetaan tänä vuonna alueen asemaa heavy metal -musiikin synnyinseutuna. Mukana menossa on tietenkin myös Birminghamin kaupunki, jossa kekkereiden keskiössä on itseoikeutetusti vuonna 2017 jäähyväisensä jättänyt Black Sabbath, jota monasti musiikkityylin pioneeriyhtyeeksikin kutsutaan. Channel 4 Newsin haastattelussa kitaristi Tony Iommi ja basisti Geezer Butler muistelivat menneitä sekä sitä, kuinka kaupungin tuolloinen teollisuusmiljöö vaikutti eansiaskeleitaan ottavan yhtyeen musiikkiin.

Lehdistö ei kuitenkaan aluksi ottanut orkesteria vastaan erityisen lämpimästi, vaan bändin musiikki tuomittiin monissa yhteyksissä pelkäksi meteliksi.

”Kuulimme sitä alussa jatkuvasti”, Iommi sanoo. ”Se oli aina, että ’Voitteko pistää hiljemmalle, olette liian äänekkäitä’ tai ’Lähtekää vetämään’.”

”Ensimmäisellä esittelykeikallamme meille sanottiin, että ’Menkää pois, kirjoittakaa kunnollisia biisejä ja opetelkaa soittamaan'”, Butler muistelee tylyä vastaanottoa. ”Niin me sitten teimmekin”, Iommi naureskelee.

Voit käydä katsomassa videon kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa