Metal Hammer julkaisi koko listan vuosituhannen tähän mennessä parhaista biiseistä – suomalaisbändit komeasti edustettuina

19.3.2021 20:52

Brittiläinen Metal Hammer -lehti kokosi hiljattain listan sadasta vuosituhannen tähän mennessä parhaasta kappaleesta. Aiheesta antoivat äänensä niin toimittajat, lukijat kuin muusikotkin. Kuten aiemmin raportoimme, rock- ja metallipainotteinen listan ykköseksi kiri System of A Down Chop Suey -klassikollaan, mutta sadan parhaan joukosta löytyy myös ilahduttavasti suomalaisväriä.

Suomi avaa pelin sijalla 88., jolla komeilee Turisas Battle Metal -kappaleellaan.

”Kovin usein ei tule bändiä, joka sekä nimeää että määrittelee genren, mutta Turisas teki juuri sen Battle Metalilla”, julkaisussa kirjoitetaan.

Sija 78. kuuluu puolestaan Helsingistä ponnistavan Beastmilkin Death Reflects Us -rallille.

”Kaikuvalla avausriffillä, joka soi samaan aikaan sekä varoitustorven että riemastuttavan herätyssoiton lailla, Death Reflects Us aurasi uran yhdelle tämän vuosituhannen tarttuvimmista debyyteistä”, kappaletta kuvaillaan.

Seuraava suomalaisedustaja löytyy sijalta 69. Children of Bodomin muodossa. Kappale on Needled 24/7.

”Bodomin neljänneltä albumilta esiin nouseva kappale oli otelaudan sulattava hymni täynnä kovanluokan ’haista vittu’ -asennetta. Sopiva perintö suosikki-Wildchildillemme”, lehti kuvailee.

Sija 65. on varattu ehdalle peikkometallille Fintrollin Trollhammaren-kappaleen myötä.

”Kun 2000-luvun folk metal -aalto oli vasta alussa, Finntroll tuli ja teki sille tunnuskappaleen”, Metal Hammer hehkuttaa.

Toiseksi korkeimmasta suomalaisbändin sijoituksesta (25.) vastaa HIM Wings of a Butterflyllä.

”HIM ei ainoastaan hionut kaavaansa täydellisyyteen Dark Light -levyllä, vaan pokkasi myös suurimman hittinsä Wings of a Butterflyllä – kappaleella, joka otti kaiken sen mikä teki HIMistä niin tunnistettavan ja siirsi sen stadionluokkaan.”

Korkein suomalaisyhtyeen sijoitus on lopulta kahdeksas. Sillä sijalla komeilee Nightwishin ikoninen Nemo.

”17 vuotta julkaisunsa jälkeen Nemo pitää edelleen paikkansa yhtenä kaikkien aikojen suurimmista sinfonisen metalin hymneistä”, julkaisu summaa.

EDIT. 22.3. klo. 11.24: Lisätty Beastmilkin Death Reflects Us sijalle 78.

Lisää luettavaa