Metal Hammer listasi tunnettujen metallibändien vähemmän tunnettuja covereita – mukaan pääsi parikin suomalaissuoritusta

14.1.2024 21:20

Metal Hammer on julkaissut listauksen kymmenestä tunnetun metallibändin vähemmän tunnetusta coverista. Mukaan on päässyt niin Iron Maidenin progeilua kuin Black Sabbathin Deep Purple -versiointiakin, mutta mikä hienointa, listalta löytyy kaksikin eri suomalaissuoritusta.

Children Of Bodomin versio Trustin Antisocialista (Skeletons In The Closet, 2009) saa osakseen suitsutusta, vaikka ei Metal Hammerin mukaan olekaan yhtä yllättävä veto kuin yhtyeen Britney Spears -versiointi.

”Children Of Bodom coveroi aikoinaan kaikenlaista hullua”, julkaisu kirjoittaa. ”Hauskanpidosta diggaavien suomalaisten näkemys Oops… I Did It Again! -hitistä tuli puskista, mutta oli kasattu niin jännittävästi että siitä tuli supernova, ja onpa bändi jättänyt oman jälkensä Pat Benatarin ja Billy Idolin biiseillekin. (Anthraxin kuuluisasti uudelleenversioima) Trustin Antisocial ei yllä hullukurisuudessaan vastaaviin sfääreihin, mutta laadultaan kyllä.”

Toinen suomalaispoiminta on Nightwishin näkemys Megadethin Symphony Of Destructionista (The Siren b-side, 2005).

”Nightwishillä ja Megadethillä ei ole mitään yhteistä”, Metal Hammer kirjoittaa. ”Siinä missä Nightwish pyrkii viettelemään kuulijansa kokoelmalla kauniita melodioita, Megadethin bängerit iskevät yleensä suoraan nyrkillä naamaan. Se ei estänyt suomalaissuosikkeja nostamasta hattua rässääville esi-isilleen.”

Lisää luettavaa