Metallibändi jatkaa vaimonsa murhauttamista suunnitelleen laulajan kanssa, julkaisi uutta musiikkia – ”Ymmärrämme, että tilanne herättää kysymyksiä”

As I Lay Dying aikoo julkaista virallisen tiedotteen asiasta vielä tällä viikolla.
12.6.2018 10:03

Amerikkalainen metalcoreyhtye As I Lay Dying julkaisi viime viikolla uuden singlen My Own Grave. Erikoisen tapauksesta tekee se, että useamman vuoden telakalla ollut bändi jatkaa vanhalla miehistöllään, johon lukeutuu vuonna 2014 kuuden vuoden tuomion vaimonsa palkkamurhan suunnittelusta saanut laulaja Tim Lambesis. Lambesis vapautettiin vankilasta kuitenkin jo joulukuussa 2016.

Tämä on luonnollisesti aiheuttanut ihmetystä niin yleisössä kuin kollegoissa. Muun muassa Contortionist-laulaja Michael Lessard kritisoi yhtyettä siitä, että Lambesis saa jatkaa teoistaan huolimatta ja pohtii, mihin hyväksyttävyyden raja on oikein vedetty.

”Eli joku yrittää murhauttaa vaimonsa ja saa edelleen jatkaa urallaan? Chris Brown hakkaa naisia ja R. Kelly virtsaa pikkutyttöjen päälle ja molempien ura jatkuu, joten ehkä minun ei pitäisi olla yllättynyt mistään”, Lessard tuumaa.

”Mitä jos hän olisi onnistunut toisen elämän riistämisessä? Minusta se, että hän ei onnistunut aikeissaan, ei anna hänelle vapautusta. En hyväksy ihmisiä, jotka tekevät ei-hyväksyttäviä asioita enkä halua auttaa heitä levittämään vaikutustaan muihin.”

Yhtye kuitenkin tiedostaa, että Lambesisin ja muun ryhmän yhteisen taipaleen jatkuminen herättää hämmennystä. Bändi onkin luvannut julkaista aiheen tiimoilta virallisen tiedotteen myöhemmin kuluvan viikon aikana.

”On vaikea tiivistää kirjoitettuun tiedonantoon kaikki ne asiat, joihin haluamme kertoa kantamme. Ymmärrämme, että tilanne herättää kysymyksiä ja aiomme vastata niihin tällä viikolla”, yhtye kertoo julkaisemassaan ennakkotiedotteessa.

https://twitter.com/michaelcontorts/status/1004927699079647233

https://twitter.com/michaelcontorts/status/1004963959752069120

https://twitter.com/AlexTehrani/status/1004798414133944320

Lisää luettavaa