Metallica lanseeraa seuraavaksi oman oluen – Lars Ulrich hehkuttaa panimokumppania estoitta

Viime syksynä oman viskinsä kauppojen hyllyille saattanut Metallica hyppää seuraavaksi oikein toden teolla mallasjuomien maailmaan. Aiemmin yhtye on julkaissut rajoitetun erän nimikko-oluttaan Budweiserin kanssa, mutta tällä kertaa liikkeellä ollaan ns. pitkällä tähtäimellä.

Enter Night -nimen saanut pilsner on valmistettu yhteistyössä Stone Brewing -panimon alamerkki Arrogant Consortian kanssa. Se on vahvuudeltaan 5,7 %:ia ja sen IBU-arvo on 45.

Juoma tuli myyntiin viime vuoden lopulla muutamissa valikoiduissa Yhdysvaltain osavaltioissa, mutta nyt sitä ollaan viemässä kauppoihin maanlaajuisesti. Kansainvälisen julkistuksen lupaillaan tapahtuvan keväällä.

Rumpali Lars Ulrich ei sanojaan säästele yhteistyötä ja sen tuloksia kuvaillessaan.

”Stone Brewingin ja Metallican jakamat ihanteet ja katsomukset ovat loputtomat. Olen aina yhtä ällikällä lyöty tajutessani, kuinka samansuuntaiset polkumme ovat olleet. Näkemyksemme asuttamistamme maailmoista, luovuudesta ja paikoistamme vertaistemme ja valtaapitävien joukossa ovat miltei identtiset. Tämä yhteistyö on täysin vaivaton ja aito, emmekä malta odottaa että pääsemme jakamaan tämän uskomattoman juoman kaikkien kanssa.”

Stone Brewiging perustaja Greg Koch kommentoi yhteistyöhanketta puolestaan seuraavasti:

”Muistan nähneeni Metallican lehden kannessa juuri nimikkoalbumin julkaisemisen jälkeen. Kannessa oli sitaatti, joka on säilynyt mielessäni tähän päivään saakka: ’Metallica ei mennyt listaykköseksi, listaykkösen paikka tuli heidän luokseen.’ Rakastin sitä, mitä se tarkoitti. Tee asiat omalla tyylilläsi, äläkä koskaan tee kompromisseja taiteessasi. Jos olet hyvä siinä mitä teet, ihmiset huomaavat kyllä. Pidän tuota simppeliä sitaattia yhtenä Stone Brewingin perustavanlaatuisimmista filosofioista.”