Metallica-nokkamies Chris Cornellin kuolemasta: ”Pimeys on meissä kaikissa”

https://youtu.be/hi-37mc137Q

Lukuisat bändit ovat osoittaneet kunnioitustaan ja muistaneet viime viikolla kuollutta Soundgarden- ja Audioslave-laulaja Chris Cornellia keikoillaan ja sosiaalisen median kanavissaan. Muun muassa hevijätti Metallica sisällytti keikkasettiinsä pätkän Soundgardenin Black Hole Sunia bassosoolon muodossa ja James Hetfield päätti The Unforgiven -kappaleen sanoihin ”we forgive you, Chris” eli ”annamme anteeksi, Chris”.

Hetfield keskusteli Cornellista myös bostonilaisen WAAF-radiokanavan haastattelussa (video yllä). Hetfield sanoo tällaisten tapausten herättävän ja saamaan ymmärtämään, että kuka tahansa voi tuntea jääneensä ansaan ja yksin pimeään.

– Minä tunnen ainakin oman pimeyteni ja sen syvyyden, ja joskus siinä tilassa ollessa on vaikea käsittää, että on olemassa joku, joka voi auttaa tai on kokenut samaa. Joskus sitä on vain niin hukassa. En tietenkään voi sanoa tietäväni, miltä hänestä tuntui, mutta pimeys on meissä kaikissa, Hetfield sanoo.

– Todella surullinen tarina, jollaisia on ollut viime aikoina todella paljon. Erityisesti grunge-maailmassa. Ja toki Lemmy ja moni muu asia, mitä viime vuosina on tapahtunut. Tällaiset asiat saavat tuntemaan itsensä entistä kiitollisemmaksi siitä, että saamme edelleen tehdä tätä.

Cornell hirtti itsensä hotellinsa kylpyhuoneeseen Soundgardenin keikan jälkeen viime keskiviikkona Detroitissa. Cornellin vaimon mukaan itsemurhan taustalla on todennäköisesti laulajan käyttämä ahdistuslääke, jota hän oli mahdollisesti ottanut määrättyä suuremman annoksen ennen kuolemaansa. Ativanin sivuvaikutteita ovat muun muassa harkintakyvyn heikkeneminen ja itsetuhoiset ajatukset.