Metallica-rumpali laitettiin tiukkaan paikkaan radiohaastattelussaan – joutui valitsemaan Neil Peartin ja John Bonhamin väliltä

Ralph Arvesen / Wikimedia Commons

Metallica-rumpali Lars Ulrich joutui kiperän valinnan eteen radiolegenda Howard Sternin isännöimässä The Howard Stern Show’ssa. Mieheltä nimittäin tiedusteltiin kumpi on kovempi kannuttaja, Led Zeppelinin John Bonham vain Rushin Neil Peart?

”Se on vitun vaikeaa”, Lars parahti. ”Minulta on kyselty tuota enemmän tai vähemmän jo 40 vuoden ajan.”

”Lisäisin listaan kyllä pari nimeä”, mies jatkaa. ”Deep Purplen Ian Paicen, joka on teknisesti uskomattoman lahjakas kaveri, sekä Phil Ruddin, joka luo AC/DC:lle sen uskomattoman rytmin ja svengin.”

Sternin tuotua esiin Bonhamin soiton sielukkuuden, Lars intoutuu analysoimaan miehen työskentelyä tarkemminkin.

”Mainitsit When the Levee Breaksin”, Ulrich sanoo. ”Se on klassista Bonhamia. Rummut ovat isot, jyrisevät ja tunnelmalliset. Hän tulee haikalla pikkuisen perässä. Siinä on groovea. Hänen soittonsa on taskussa.”

Hyvää sanottavaa löytyy myös Peartista.

”Tapasin Neilin ensimmäisen kerran vuonna 1984”, Ulrich muistelee. ”Managerimme Cliff [Burnstein] sainasi Rushin, ja minulla riitti kysymyksiä rumpalointiin ja soittokamoihin liittyen. Hän sanoi: ’Neil tykkää puhua nuorten rumpaleiden kanssa.’ ’Soita Neilille. Hän kuuntelee sinua mielellään’, hän jatkoi. Olin, että ’Häh?!’ Olin parikymppinen jantteri eikä minulla ollut mitään. Soitin sitten hänelle ja juttelimme 30-45 minuuttia puhelimessa ja nörtteilimme kaikesta rumpalointiin liittyvästä. Koko juttu oli kuin satua. Et voi soittaa rumpuja rakastamatta Neiliä, etkä voi olla arvostamatta ja kunnioittamatta [häntä].”

Pakon edessä mies joutui lopulta kuitenkin tekemään valintansa.

”Jos on pakko valita Neilin ja Johnin väliltä, niin ei millään pahalla, mutta minun täytyy kallistua John Bonhamin puoleen”, Ulrich päättää.