Metallican James Hetfield avoimena: ”Musiikki pelasti elämäni”

https://www.youtube.com/watch?v=cuA5Sp5-8wc

Metallica piipahti ennen marraskuun 28. päivä Idahon Taco Bell Arenalla heittämäänsä keikkaa paikallisen 100.3 FM The X -radiokanavan studiolla. Metallica-nelikko lupautui alunperin istahtamaan alas juontajana toimineen Big J:n kanssa mikäli alunperin 192 kiloinen mies ehtisi laihduttamaan vähintään 45 kiloa elopainostaan ennen kuin orkesteri kurvaisi kaupunkiin. Koska tavoite täyttyi, sanansa mittaiset rokkarit jutustelivat hyvän tovin terveysremontin tehneen juontajan haastattelussa.

Keskustelun kääntyessä siihen, miltä yhtyeestä tuntuu, kun ihmiset tulevat kertomaan kuinka heidän musiikkinsa on pelastanut jonkun elämän, James Hetfield vakuutti näin käyneen myös hänelle itselleen.

”Tiedän mistä he puhuvat, sillä se pelasti minunkin elämäni”, Hetfield sanoo. ”Tervetuloa kerhoon. Se on äärimmäinen side — jotain mitä olen tuntenut; pelkoa, ahdistusta, mitä vain. Maailmankuvani on mielestäni aivan vinksallaan ja viallinen, ja sitten joku tulee ja sanoo, että ’Hei, tämä juttu jonka kirjoitit tai loit on auttanut minua’, joten se vain syventää yhteyttä entisestään… se on kuin et olisi sanonut sanaakaan; olet vain tuntenut samoin kuin joku toinen — vaikka se onkin saattanut olla eri tunne. Se on tarpeeksi epämääräistä, jotta he voivat tarttua siihen ja sanoa… ja kaikki rakastavat sitä, kun joku kertoo heidän tarinansa. Joku voi sanoa, että ’Tämä tyyppi laulaa minulle’ tai ’Tämä biisi kertoo minusta’.”

Voit katsoa videolle taltioidun haastattelun yltä.