”The Scorpions, Judas Priest… se oli heavy metal -kitara!” – James Hetfield paljastaa nuoruutensa unelmakitaran

9.7.2018 12:28

Metallican hiljattain julkaisemalla videolla James Hetfield muistelee nuoruutensa unelmakitaraa ja hehkuttaa uutta ESP:n valmistamaa Snakebyte-nimikkokitaraansa. Voit katsoa pätkän yltä. Alla kuitenkin miehen turinoinnit rakastamastaan flying V -kitarasta tekstimuodossa.

”Kuten useimmat jotakin tiettyä bändiä rakastavat nuoret, haluat vain hommata samanlaisen kitaran kuin millä fanittamasi pelimanni soittaa”, Hetfield sanoo. ”Ihan oikeasti, himoitsin valkoista flying V -kitaraa pienen ikuisuuden. Siinä oli kaikki. C’mon! The Scorpions, Judas Priest… se oli heavy metal -kitara! Michael Schenker — valkoinen V. Unelmani oli saada valkoinen V. Kun vihdoin sain sellaisen, sitä oli outoa soittaa. Kun seisot se sylissäsi, sillä on tapana toisinaan liukua pois paikoiltaan. Jos olet nähnyt kuvia The Kinksistä flying V:n kanssa, hän soittaa sitä keskeltä. ’Vau, tuo on outoa!’ Mutta kun istut se sylissäsi ja se lepää jalkaasi vasten, sen soittaminen on todella helppoa. Rakastin V-muotoa heti kun totuin siihen.”

Hetfieldin pääasillinen kitara Kill ’Em All -aikoihin oli Electran valmistama valkoinen flying V, jota mies muisteli muinoin Guitar Worldille seuraavasti:

”Sain valkoisen V:ni vuonna 1980”, Hetfield muisteli. ”Se oli toinen koskaan omistamani kitara ja ostin sen varmaan noin 200:lla dollarilla. Tiesin että se oli kopio, mutta käsittelimme sitä kuin aitoa Gibsonia. Halusin valkoisen koska UFO:n Michael Schenkerilläkin oli sellainen. Sen kaula katkesi kahteen eri kertaan rundilla. Sitä on liimailtu lukemattomia kertoja. Siinä on Seymour Duncanin mikit, joissa on hieman enemmän hönkää kuin alkuperäisissä. Ainoa kustomoitu asia on sen maalipinta. Se oli ensimmäinen kitara, johon aloin raaputella juttuja.”

Lisää luettavaa