Metallican Lars Ulrich muistelee AC/DC:n hiljattaista paluukeikkaa – ”Silmäni kostuivat pariin otteeseen”

22.10.2023 17:24

Metallica-rumpali Lars Ulrich on muistellut AC/DC:n lokakuun alussa Power Trip -tapahtumassa soittamaa paluukeikkaa. Kyseinen konsertti oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2016, kun Brian Johnson esiintyi vanhan köörin kanssa (tosin ilman Malcom Youngia ja Phil Ruddia).

”Se oli — voitonjuhla on mieleeni ensimmäisenä juolahtava sana”, Ulrich sanoo SiriusXM:n Trunk Nation Power Trip Special -ohjelmassa, josta uutisoi Blabbermouth. ”Se oli voitonjuhla.”

”Näin heidät täällä [Indiossa]. He soittivat täällä vuonna 2015, kahdeksan vuotta sitten. Ja näin heidät San Franciscossa myöhemmin samana vuonna. Ja luonnollisesti, elinikäisenä fanina — näin AC/DC:n Tanskassa lämppäämässä Black Sabbathia 76 tai 77. Ja sitten he tulivat takaisin Let There Be Rock -kiertueella ja soittivat 1500-paikkaisessa mestassa ilman lämppäriä käytännössä koko Let There Be Rockin. Se oli pään räjäyttävä kokemus. Ja sitten näin heitä aina silloin tällöin vuosien varrella tultuani Amerikkaan, ja soitimme heidän kanssaan kokonaisen kiertueen Mustan albumin tiimoilta vuonna 91.”

”Elinikäisenä fanina silmäni kostuivat pariin otteeseen kun Angus [Young] antoi palaa ja sitä kuuli… kun hän käveli rampille soittamaan sooloa, tuntui kuin ihmiset olisivat tavallaan kannatelleet häntä ja rakastaneet ja arvostaneet häntä. Siellä vallitsi yhtenäisyys. Silmäni kostuvat kun puhunkin siitä. Siellä vallinnut yhtenäisyys on sitä mistä olemme puhuneet, ja juuri sitä kun tämä yhteisö kerääntyy yhdessä tämän jakamamme asian äärelle, ja se oli vain kaunis hetki. Se oli tosiaan voitonjuhla. Ja Brian näytti siltä — en usko että eteläisessä Kaliforniassa oli ketään, jolla oli hauskempaa kuin Brianilla… hän hymyili kuin Naantalin aurinko. Se oli mahtavaa. Upea hetki.”

Lisää luettavaa