Metallihirmu Venomin alkuperäisjäsenet eivät ole enää puheväleissä: ”Sillat on poltettu”, tokaisee kitaristi Mantas

Cronos, Mantas ja Abaddon -kolmikkoa tuskin nähdään hetkeen samalla lavalla.
4.10.2017 08:14

Taas on vihanpitoa ilmassa, tällä kertaa Venomin suunnalla. Vuonna 1979 perustettu ja kahdella ensimmäisellä albumillaan nimensä historiankirjoihin nakuttanut black metalin edelläkävijä toimi alkuperäisellä miehistöllään vuoteen 1985, mutta sitten porukkaa on tullut ja mennyt ja yhtyeen kulku on käynyt alati hajanaisemmaksi. Laulaja Conrad ”Cronos” Lant toi yhtyeen uuden version Tuska-festareillekin vuonna 2006, mutta kaksi muuta alkuperäisjäsenstä, Jeffrey ”Mantas” Dunn ja Anthony ”Abaddon” Bray, olivat tuossa vaiheessa jo muinaishistoriaa.

Nyt kaksi viimeksi mainittua kiertävät klubeja Venom Inc -nimellä. Venomissa toistuu siis Entombedin kuvio, eli maailmassa on kaksi versiota bändistä, ja molemmissa on vanhojen hyvien aikojen jäseniä – eivätkä yhtyeet tule keskenään kovin hyvin juttuun.

”Minulla ei ole minkäänlaista yhteydenpitoa sen tyypin kanssa. Sillat on ratkaisevasti poltettu”, Mantas sanoo Cronosista DCHeavyMetal.com-sivuston haastattelussa.

”Saimme kyllä alkuvaiheessa muutaman lakimiehen lähettämän kirjeen. Vastasin niihin molempiin, enkä ole kuullut enää mitään sen jälkeen.”

Vuonna 2006 teknohirmu Scooterin kiertuekitaristinakin piipahtanut Mantas muistuttaa, että hän ja rumpali Abaddon olivat yhtyeessä aivan alusta asti ja Cronos liittyi mukaan viimeisenä alkuperäiskolmikosta. Abaddon myös suunnitteli Venomin kuuluisan logon. Niinpä kenelläkään ei pitäisi olla nokan koputtamista siinä, että maailmassa toimii myös Mantasin ja Abaddonin versio yhtyeestä.

”Cronos soitti minulle muistaakseni vuonna 2005 ja kysyi, voisiko hän jatkaa bändiä Venomin nimellä. Minulla elämä pyöri silloin perheen ympärillä, kun äitini sairasti syöpää, ja vastasinkin etten välitä paskaakaan mistään Venom-nimen käyttämisestä”, Mantas sanoo.

”Hän ei kysynyt mitään Abaddonilta ja tämä sanoikin myöhemmin, että jos olisi kysynyt, hän olisi kieltänyt nimen käyttämisen ja halunnut, että se pysyy haudattuna. Ehkä siksi monet fanit ovat alkaneet pitää meitä oikeana Venomina, kun emme ole koskaan yrittäneet erikseen vakuuttaa, että olisimme aito asia. Cronoshan sen sijaan yrittää nuijia läpi ajatusta, että hänen bändinsä on todellinen Venom. Minä en välitä mistään tuollaisesta. Hän saa tehdä palkattujen apureidensa kanssa mitä huvittaa, ja me teemme omaa juttuamme.”

Venom Incin debyyttialbumi Avé julkaistiin elokuussa. Yhtyeen voi nähdä Suomessa keikalla 27.10. Helsingin Ääniwallissa Heavy Metal Cauldron -tapahtumassa.

Lisää luettavaa